Валентин Илиев пред БР: Любо Пенев е изключителен перфекционист! Дано получи време в ЦСКА

Стефан Ралчев
Валентин Илиев е един от най-добрите български защитници в по-новата история. Игра дълго време в ЦСКА, както и в чужбина – за румънските Стяуа и Университатя, руския Терек Грозни и украинския Волин Луцк. Стана шампион с ЦСКА през 2005 година, носител на Купата и Суперкупата на България през 2006 година. Има 23 мача за националния отбор на България. В момента бившият футболист е помощник треньор в Царско село.

valentin-iliev

Ето какво каза Валентин Илиев пред екипа на Букмейкър Рейтинги:

-Вальо, предстои ви дебют на целия треньорски екип в Царско село срещу Локомотив Пловдив. Готови ли сте за двубоя?
-Имаме добър отбор, добри футболисти и със сигурност продължаваме да се подготвяме по най-добрия начин за мача с Локомотив Пловдив. В малкото време, в което работим, има неща, които да подобрим. Във всеки един отбор независимо от ранга му, винаги има какво да се работи. Дали ще бъдем готови, ще се види на двубоя в Пловдив.

-Царско село изненада мнозина с добрите си резултати през сезона.
-Да, доста добри резултати, но ние сме здраво стъпили на земята и ще се опитаме да задържим и надградим тези резултати.

Прочетете експертното ни ревю за bwin за супер възможности за залози и високи коефициенти

-Какво очакваш от първия мач за Купата на България между ЦСКА и Лудогорец в сряда?
-С назначението на Любо Пенев ще ми бъде доста интересно. Ако в един двубой може да се случи всичко, в два мача трябва класа! И правилна подготовка – за мен подготовката за един мач е от ключово значение. Но това са неща, които Любо Пенев ги знае отлично.

-Има ли шанс ЦСКА да преодолее Лудогорец в два мача?
-Естествено, че има шанс – няма невъзможни неща. Като изпълнители ЦСКА има доста добри футболисти, които могат да наклонят везните в негова полза. Много важна роля ще изиграе желанието за победа.

-От психологическа гледна точка назначението на Любослав Пенев може ли да подейства като катализатор преди мачовете с Лудогорец?
-Ако на мен ми ставаше Любо треньор, със сигурност това щеше да е изключително мотивиращо и позитивно. Но няма как да отговоря от името на целия отбор на ЦСКА.

-Турнирът за Купата ли ще бъде основният приоритет пред Любослав Пенев, имайки предвид по-голямата разлика, която има между Лудогорец и ЦСКА в първенството?
-Аз не мисля, че Любо Пенев мисли буквално ден за ден или мач за мач. Тоест, той винаги има някаква по-дългосрочна идея за работа. Според мен той отиде в ЦСКА за нещо дългосрочно – и се надявам да го получи, защото Любо е сериозен човек, сериозен треньор, страхотен професионалист и перфекционист. Аз лично харесвам хора като него и именно затова казвам, че не мисля, че се е подготвил само за предстоящия мач или два мача. Според мен неговите цели, стратегия и философия за развитието на отбора и дори клуба са много по-високи и сериозни.

-Само че в България от много години вие в треньорската професия не получавате възможност за дългосрочна работа и стратегия. Това проблем ли е?
-Разбира се, че е проблем. Виждате например Юрген Клоп. Колко загуби записа Ливърпул и къде е в класирането?! Нормално е във всеки отбор да има спадове, но хората не взимат прибързани решения и са последователни. Ето сега – Любо Пенев е нов. Обстановката му е позната – ясно е, но имам предвид, че е нов за футболистите, както и те за него. Ще му трябва време на адаптация. Тук въпросът е колко бързо ще се получи този процес на адаптиране. Колкото по-бързо, толкова по-голям бонус получава конкретният отбор.

-Изненада ли те раздялата с Бруно Акрапович?
-Несъмнено беше изненада. Но това са решения, които се взимат от ръководствата на клубовете. Знаете добре максимата, който дава парите, той поръчва музиката. Аз смятам, че Бруно Акрапович е добър специалист. Не знам каква е причината за раздялата, не съм в кухнята на клуба, но един отбор не се гради за шест месеца.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P