Вадят 5 милиона евро за нападател на Лудогорец

Стефан Ралчев
Динамо Загреб и Шахтьор Донецк с оферти към Текпетей

Динамо Загреб е изпратил оферта за звездата на Лудогорец Бърнард Текпетей, гръмнаха в родината на фланговия нападател Гана. Според sportsworldghana.com хърватският гранд е склонен да плати 5 милиона евро за Бърнард. А наред с това ситуацията около крилото се следи и от украинския гранд Шахтьор Донецк. До момента обаче предложението на клуба от „Максимир“ е по-привлекателно.

В Букмейкър Рейтинги може да четете професионални футболни прогнози

Преди дни самият Текпетей разкри в интервю пред медии в Гана, че към него има сериозен интерес от доста чуждестранни клуба. Той обаче не разкри имена. Само посочи, че част от предложенията са много добри и той би ги приел. Пречка за негов трансфер сега обаче е контузията на Рик Джонатан, който скъса връзки на коляното и бе опериран. Надали в момента Лудогорец би се разделил с най-добрия си играч. През лятото обаче те трудно ще го задържат. Сега разградчани продадоха Сисиньо и Каули на бразилския Баия.

Трансферният пазар в Хърватска затваря на 15 февруари, сряда. Затова и Динамо трябва да действа експедитивно, макар че сделка в този момент е трудно осъществима.

В Динамо Загреб отлично познават качествата на Бърнард Текпетей. Двата тима се срещнаха през лятото в квалификационните кръгове на Шампионската лига. Съставът от „Максимир“ елиминира орлите с 2 победи – 2:1 в Разград и 4:2 у дома, а след това успя и да се класира за груповата фаза на турнира на богатите, докато Лудогорец продължи към Лига Европа. В двубоя на „Хювефарма Арена“ Бърнард Текпетей вкара за 1:2.

В събота срещу Спартак Варна фланговият нападател се отчете с асистенция за победата с 2:1. През този сезон той има 8 гола в 18 шампионатни мача. Наред с това Текпетей се разписа веднъж в два двубоя за купата, а в евротурнирите участва в 13 срещи, в които бе точен един път. Треньорът Анте Шимунджа много разчита на ганаеца за предстоящите баражи за 1/8-финалите в Лигата на конференциите срещу Андерлехт. Първият двубой е на 16 февруари, четвъртък, в Разград, а реваншът е седмица по-късно в Белгия.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P