В Англия: Гуардиола напуска Сити още преди очакваните наказания

Стефан Ралчев
Бъдещето на мениджъра въобще не е ясно

Хора от спортно-техническия щаб на Манчестър Сити са убедени, че Хосеп Гуардиола ще е напуснал поста си като мениджър още преди евентуални санкции да ударят клуба. В началото на седмицата стана ясно, че Висшата лига обвинява „гражданите“ в множество нарушения на финансовите правила.

прогнози за футболни мачове може да гледате в БР

Според The Athletic в Ман Сити очакват, че Гуардиола може да напусне съвсем скоро. През май месец миналата година специалистът беше доста категоричен: „Казах им (на ръководителите), че ако ме излъжат, на следващия ден ме няма. Тръгвам си и вече не са ми приятели. Гледам ги и им вярвам 100% от ден първи. Затова защитавам клуба“. Именно това изказване на Пеп се припомня и подсказва, че мениджърът може да напусне, ако Сити е нарушил правилата без неговото знание.

В Сити очакванията са, че Гуардиола няма да е начело, за да „сърба попарата“ на тежките потенциални санкции.

Спорът между Висшата лига и Ман Сити ще бъде отнесен до независима комисия. Ако тя потвърди вината на клуба, той може да бъде наказан сериозно, включително с изваждане от елита или с отнемане на точки.

От основните фигури в Сити Гуардиола е бил сред първите, които научили за обвиненията на Висшата лига към „небесносините“. Това се случило още преди информацията да стане публична.

През 2020 година, когато Сити беше изваден за две години от евротурнирите, Гуардиола застана на страната на клуба. Няколко месеца по-късно КАС отмени наказанието.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P