Ужасяваща трагедия: Олимпийска шампионка почина само на 32 години

Стефан Ралчев
Тори Боуи открита мъртва в дома си във Флорида

Трагедия разтърси света на леката атлетика. Една от най-бързите жени на планетата и една от най-атрактивните фигури в женския спринт през последното десетилетие – Тори Боуи, е починала при неясни обстоятелства в САЩ.

Четете нашите футболни прогнози за днес

Трагичната вест за внезапната кончина на едва 32-годишната американка, която се намираше в разцвета на силите си, бе оповестена от нейната мениджърска агенция и от Американската атлетическа федерация.

Отвъд океана упорито мълчат за причините, довели до смъртта на олимпийската и световна шампионка. Единственото, което се съобщава е, че тя е била открита мъртва в дома си във Флорида.

Загубихме клиент, скъпа приятелка, дъщеря и сестра“. Тори беше шампион… фар от светлина, който светеше толкова ярко“, написаха от агенцията.

Тори Боуи е един от символите на модерната лека атлетика в женския спринт в родината си.

Боуи, отгледана от баба си в селските райони на Мисисипи, премина от скока на дължина към спринтовете през 2014 г. и през същата година беше най-бързата жена в света на 100 метра.

На Олимпиадата в Рио през 2016 г. тя спечели сребро на 100 метра и бронз на 200 метра, а заедно с щафетата на САЩ на 4 по 100 метра се окичи със златото.

През 2017 г. тя стана световна шампионка на 100 метра. Боуи остава единствената американка, спечелила олимпийска или световна титла на 100 метра след Кармелита Джетер през 2011 г.

След това Боуи се пробва отново в скока на дължина, като се класира четвърта на Световното през 2019 г. в последното си голямо състезание. Тя не участва на Олимпийските игри в Токио. Последното й състезание беше през юни 2022 г.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P