Украйна върна хазарта след 10-годишна забрана

Стефан Ралчев
Изключително важни моменти се очакват в Украйна от началото на новата година.

След 10-годишно прекъсване хазартът се завръща в Украйна през 2021 година. А от това се очакват страната да генерира стотици милиони долари приход. Вече бяха очертани предварителни очаквания за прихода от хазартни игри – те са около 265 235 175 долара. Хазартните игри се завръщат на територията на страната след 10-годишна забрана, която бе отменена миналото лято. Тогава Върховната Рада (парламентът) одобри законопроект за разрешаване на хазартни игри в страната и по-късно той беше подписан от президента Владимир Зеленски.

Новият закон позволява хазарта в казина и онлайн, букмейкърска дейност, провеждане на лотарии и друг вид бизнес, свързан с хазартни игри. Разрешава се да бъдат отворени казина в петзвездни хотели в Киев, както и в четири- и петзвездни хотели в други градове. Зали с игрални автомати може да бъдат отворени в хотели с три до пет звезди.

Очакваните приходи вече са включени в планирания държавен бюджет за 2021 година. Приходите идват от такси за лицензи за провеждане дейности, свързани с организирането и провеждането на хазартни игри и лицензи за издаване и провеждане на лотарии.

Правителството планира да пусне регулирани хазартни игри през тази година, а парламентът работи върху стимулиращо законодателство. Според специалистите пазарът в Украйна е огромен, а легализирането на хазарта е изключително положителна стъпка към желанието на големи компании в тази област да работят на местно ниво. Макар че Украйна разполага с много играчи в индустрията, специално внимание се обръща на чуждестранните инвеститори и големи международни компании.

Парламентът вече е опростил процедурата за лицензиране в сравнение с други държави. Тези, които са написали закона за игрите, черпят вдъхновение от други държави, чиято регулаторна рамка се е задържала добре, включително Малта, Великобритания, Русия и Грузия.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P