до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Уимбълдън връща тенисистите от Русия и Беларус в турнира

Стефан Ралчев
Но ще бъдат изхвърлени от престижния турнир, ако подкрепят войната

Руските и беларуските тенисисти ще бъдат допуснати до участие тази година на турнира от Големия шлем „Уимбълдън“, съобщава „Daily Mail“. Миналият сезон участието им беше забранено заради войната в Украйна.

Футболни прогнози за днес може да четете в Букмейкър Рейтинги

Руски и беларуски тенисисти ще имат право да играят на „Уимбълдън“ през 2023 г., но ще бъдат изхвърлени от престижния турнир, ако подкрепят войната.

Освен това те ще се състезават под неутрален флаг, а не под флага на своите държави. От руските играчи няма да се изисква публично да казват, че са против войната, но може да се наложи да подпишат кодекс за поведение преди турнира, но това все още не е потвърдено.

Даниил Медведев каза, че ще се радва да се състезава тази година на „Уимбълдън“. „Казах много пъти и сега няма да кажа нищо ново – аз подкрепям мира“, коментира Медведев пред репортери на състезанието в Индиън Уелс, САЩ.

Заемащият шеста позиция в световната ранглиста заяви, че би искал да участва, но няма да опита да повлияе на решението на организаторите. „Няма да взимам решение вместо тях или да им помагам да го направят. Те сами трябва да решат по техните причини, както през миналата година“, заяви Даниил Медведев.

Шампионката от Откритото първенство на Австралия при жените Арина Сабаленка от Беларус се изказа в същия дух, тъй като решението е извън нейния контрол, но подчерта, че забрана от миналата година се е отразила.

„Реакцията на някои хора и някои други неща ме накараха да се чувствам наистина зле – вината не е моя. После осъзнах, че ситуацията не е под мой контрол. Не съм направила нищо лошо на украинския народ. Това просто не е моя вина“, коментира Сабаленка.

Тази година „Уимбълдън“ ще се проведе от 3 до 16 юли.

 

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P