Удар за България: Боряна Калейн аут от Световното първенство в София

Стефан Ралчев
Гимнастичката с висока температура в болница

Боряна Калейн отпадна от състава на България за Световното първенство по художествена гимнастика в София.

Националката е в болница с висока температура и няма да стартира в шампионата пред родна публика. Новината беше потвърдена от президента на БФХГ Илиана Раева. Така България остава само със Стилияна Николова и с ансамбъл жени, а освен това отпада от борбата за отборната титла.

Четете футболни прогнози за днес в Букмейкър Рейтинги

„Имам изключително неприятното задължение да ви съобщя, че една от най-големите фаворитки за спечелване на световната титла Боряна Калейн няма да вземе участие. Тя е в болница с много висока температура (39.4 градуса). Безкрайно съжалявам, по всяка вероятност има някаква вирусна инфекция, все още не знаем подробности. Доктор Добрев на нашия отбор и доктор Сиракова, която отговаря за Световното първенство от ФИГ, са категорични, че Боряна не може да вземе участие в Световното първенство при такава висока температура“, заяви Илиана Раева.

„Да пожелаем успех на Стилияна Николова. При тази ситуация България отпада от отборната надпревара, защото можем да заменим Боряна Калейн само 24 часа преди старта на състезанието, което значи, че е трябвало да го направим вчера сутринта. Но вчера сутринта Боряна направи една изключително силна, поредна тренировка, както и след обяд. Вечерта късно е вдигнала тази висока температура, както и днес. Съжалявам! Нека пожелаем успех на българския ансамбъл, на Стилияна Николова. Има и други олимпийски квалификации, ще се борим за квотите, ще правим всичко, което зависи от нас, пък каквото стане“, каза още Раева във видео интервю за БФХГ.

Стилияна Николова ще играе в последната група Д от 17.10 до 19.10 часа първо с топка, а ако се класира за финалите на отделните уреди ще изиграе втори път съчетанията си тази вечер съответно от 21.00 и 21.32 часа. Официалното откриване на шампионата е в 20.20 часа.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P