Турция и Италия откриват шоуто Евро 2020

Стефан Ралчев
Двата тима излизат в Рим тази вечер от 22:00 часа българско време

Турция – Италия откриват Европейското първенство по футбол. Шампионатът трябваше да се състои миналото лято, но заради пандемията от Коронавирус бе отложен с една година.

Двубоят е днес от 22:00 часа на стадио „Олимпико“ в Рим, на който ще бъдат допуснати 16 000 души. Италия е в сензационна серия от 27 мача без загуба и 8 поредни победи без допуснат гол, което се случва за първи път в историята на „адзурите“.

Може да намерите професионални футболни прогнози в Букмейкър Рейтинги

“Вече виждаме светлината в края на тунела. Искаме да зарадваме хората и да ги забавляваме поне за 90 минути. При такива големи форуми, дори и хората, които не следят постоянно футбол, наблюдават мачовете. Затова знаем колко важно е за всички. Първият мач винаги е най-тежък. Трябва да се отърсим от напрежението и да не мислим за нищо друго, освен за това как да си свършим работата. Ще има малко повече напрежение, защото това е първи мач в турнира, а Турция е отбор пълен с талант. Но това си остава нормален футболен мач и ние трябва да мислим точно по този начин”, заяви Манчини.

Лоренцо Пелегрини се контузи и се наложи да бъде заменен в последния момент от Гаетано Кастровили. Селекционерът призна, че още не е решил какъв ще е стартовият състав за мача с Турция.

“Много съм разочарован за Лоренцо, тъй като той бе в добра форма. Неприятно е да напусне Евро 2020 ден преди началото му. Дано се възстанови бързо и да е готов за новия сезон. Не съм решил нищо за стартовия състав. Остават ни още няколко тренировки, но футболистите са много концентрирани. Те знаят, че дори и да не започнат отначало, може да направят разликата като смени, така че не може да има разсейване. Ще кажа само, че или Чиро Имобиле, или Андреа Белоти ще започне. Който и да е титуляр, се надявам да играе добре и да вкара голове. Леонардо Спинацола притежава бързина и сила, че може да играе както в защита с четирима, така и като халф-бек в халфова линия с петима”, каза още наставникът.

Селекционерът на Турция Шенол Гюнеш коментира двубоя: “За нас е голяма чест, че ще играем в откриващия мач на първенството. Благодарни сме, че стигнахме дотук и искам да благодаря на всички, които ни помогнаха за това. Италия разполага със страхотен състав и ние имаме голямо уважение към тях. За пръв път Турция ще играе в откриващ мач, а за трима от футболистите ми това ще бъде първи двубой на европейско първенство. Манчини познава Турция добре, защото работеше в Галатасарай, но ние излизаме за победа.“

“Във всеки турнир първият и последният мач са най-важни. Ако загубим тази среща, това веднага ще наруши баланса в групата ни и ще трябва да наваксваме в останалите мачове в Баку. През 2002 година Турция отиде на световно първенство с играчи без никакъв опит и се справи чудесно. Може същото да се случи и тук. Настроението поне е същото. Всички ние – играчи и треньори – имаме една цел. Всички се движим в една посока. Надявам се да се получи хубав мач, приятен мач… и да победим”, каза още наставникът.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P