ЦСКА с по-модерен стадион от „Групама Арена“ на Ференцварош

Стефан Ралчев
Капацитетът на новото съоръжение ще бъде 18 000 места

ЦСКА и проектантите, които клубът е наел, продължават да работят усилено по плана за реконструкция на стадион „Българска армия“, който до голяма степен ще копира съоръжението на Ференцварош „Групама Арена“ в Будапеща. Както е известно, в края на миналата година собственикът на армейците Гриша Ганчев заяви в телевизионно интервю, че мечтата му е клубът да разполага с нов модерен стадион, като визуализира думите си именно с бижуто в унгарската столица.

Win bet онлайн дава високи коефициенти за мачовете на ЦСКА

„Да, продължаваме да работим по проект, сходен с този на стадиона на Ференцварош, но с нужните подобрения. Нашето съоръжение ще бъде по-модерно и по-красиво, тъй като нашият строеж идва десетилетие след техния. Работим с най-големите английски и германски компании, които ще са с нас до момента, в който от министерството и „Сердика Спортни имоти“ одобрят нашия проект“, заяви пред „Тема Спорт“ адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов.

„Тук е моментът отново да благодаря на държавата за ползотворното и чисто сътрудничество, което имаме. Министър Василев и неговият екип показват, че и у нас институциите и частният бизнес могат да работят ръка за ръка за благото на обществото. С договора за сътрудничество, който подписахме преди няколко дни, нашата задача е до 31 декември да представим готов проект и бюджет, а ангажиментът на държавата като собственик на имота е да осигури издаването на всички документи и разрешителни, които да ни позволят да започнем реални строителни дейности в следващия етап на нашето сътрудничество през пролетта на следващата година“, добави Трендафилов.

Както вече се писа преди няколко месеца, със самата реконструкция на „Армията“ ще се занимават три чуждестранни компании – белгийска, финландска и австрийска, които са били ангажирани и със строежа на „Групама Арена“. Капацитетът на обновения и модерен стадион на ЦСКА ще е около 18 000 места.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация