ЦСКА с добри новини за Нов стадион навръх 74-ия си рожден ден

Стефан Ралчев
Част от ръководството на клуба при министъра на спорта

На 29 април ЦСКА е платил малко над 3,1 млн. лева на държавата и по този е изчистил задълженията, които имеше за ползването на стадион “Българска армия” и базата в “Паначрево”. Това бе една от основните пречки пред “червените” за тяхното желание да построят нов стадион.

Информацията бе потвърдена както от министъра на спорта Радостин Василив, така и от клуба.

Win bet залози предлага високи коефициенти за всички български мачове

По-късно през деня министърът на спорта Радостин Василев прие шефовете на ЦСКА на среща, като основната тема бе реконструкцията на „Българска армия“. От страната на „червените“ присъстваха Данаил Ганчев, адвокат Станислав Трендафилов и изпълнителният директор Филип Филипов.

Ето какво написаха в официалния сайт на ЦСКА по повод срещата:

“Армейци,

Ползотворното ни и конструктивно сътрудничество с Министерството на младежта и спорта, както и желанието на двете страни да бъдат част от прозрачен, законен и коректен процес за построяването на новия стадион на ЦСКА, доведе до нова решителна стъпка по сбъдването на нашата всеобща мечта.

Уведомяваме ви, че ръководството на клуба вече е изчистило финансовите ни задълженията към държавното дружество „Сердика спортни имоти“. След направеното от наша страна значително и финално плащане от 3 138 670.53 лева балансите показват, че ЦСКА вече е погасил изцяло дължимата към държавата обща сума в размер на 6 милиона и половина лв.

Въпреки непредвидените обстоятелствата и трудната икономическата конюнктура в българския и международния бизнес, ви информираме, че клубът и ММС сключиха така дългоочаквания договор за партньорство и вече можем да предприемем реални действия за строежа на новия ни дом – стадион „Българска армия“.

Предстои сериозна работа по издаване на съответните разрешителни и съгласувания, но вярваме, че нещата ще се развиват вече в по-бързи и оперативни темпове и до края на календарната година ще бъдат завършени необходимите документални процедури”, пишат “червените”.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P