Цената на звездата на Хърватия стигна 100 милиона евро

Стефан Ралчев
Челси, Юнайтед и Сити наддават за защитника Йошко Гвардиол

Три оферти се постъпили в офисите на РБ Лайпциг за централния бранител Йошко Гвардиол. 20-годишният хърватски национал прави истински фурор на Световното първенство в Катар и е с основна заслуга за доброто представяне на „шахматистите“.

Футболни прогнози за днес и утре може да четете в Букмейкър Рейтинги

Три английски отбора наддават за правата на играча. Най-ниска е офертата на Челси, които са готови да платят 90 млн. Евро, 5 милиона по-висока е офертата на Манчестър Юнайтед, а Манчестър Сити за закръглили своята на 100 милиона евро. Това означава, че Гвардиол може да се превърне в най-скъпият защитник в историята на футбола, ако подобна сделка се осъществи.

Гвардиол е роден в Загреб и за първи път попада в мъжкия отбор на Динамо през 2019 година, а след това е продаден на РБ Лайпциг за 19 млн. евро, но все пък пуснат отново в Динамо под наем. Този сезон обаче той играе редовно в Бундеслигата, като има записани 13 мача. На Мондиал 2022 игра без смяна във абсолютно всички двубои на Хърватия, като любопитното е, че преди Световното първенство имаше едва 12 срещи за националния тим.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P