Трусовете в Пирин продължават: Светослав Дяков напусна

Стефан Ралчев
Христо Янев очаквано ще бъде новият треньор на отбора

Техническият директор на Пирин (Благоевград), който снощи изпълняваше ролята на старши треньор на отбора, Светослав Дяков обяви, че от вторник напуска клуба. След загубата от Септември (София), която “орлетата” допуснаха с 1:4 у дома, бившият халф обяви решението си, като изтъкна за причини различия в разбиранията с ръководството.

Четете прогнози за мачове днес

“В много трудна ситуация сме. Доста неприятна загуба в мач, в който бяхме задължени да спечелим. Слаб мач за нашия отбор с много непредизвикани грешки. Смятам, че аз съм виновен за загубата, тъй като не съм подготвил добре отбора. Аз поемам негативите за тази загуба. Каквото имаше да се обърка, се обърка. Не ни вървеше играта, имаше много брак и напрежение.

Нормално е феновете да са в минорно настроение. От няколко дни бях взел едно решение, което днес преди мача разписах. От утре не съм част от този отбор, така че пожелавам успех на Пирин. Различават се вижданията ни с ръководството и взех решение да напусна, тъй като смятам, че не всичко е както трябва. Като футболист всичко беше наред, но като ръководител, тъй като имам морал и отговорност, смятам, че ръководството трябва да взима решенията. Получиха се някои сътресения в клуба в последните дни, но исках да остана да помогна за мача със Септември, тъй като беше много важен за нас. Исках и на отбора да го съобщя. Успех на Пирин и се надявам отборът да тръгне.

Случиха се неща, с които не съм напълно съгласен и смята, че е редно да напусна, тъй като имам чест и отговорност. Не се чувствам предаден, винаги съм работил с достойнство и коректност. Пирин е моят роден клуб, така че няма как да съжалявам, че се върнах”, заяви Дяков след срещата.

–––––––––––

Очаквано Христо Янев е новият старши треньор на Пирин Благоевград. Един от любимците на Сектор „Г“ поема „орлетата“ след разгрома с 1:4 от Септември София, след който спортният директор на клуба Светослав Дяков обяви, че ще напусне. Както е известно, наскоро зелените се разделиха с младия специалист Красимир Петров. За последно Янев водеше Миньор Перник във Втора лига, а върхът до момента в треньорската кариера на бившата звезда на ЦСКА е спечелването на Купата на България с армейците през 2016 г.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P