Три отбора са заявили Националния стадион за Лига на Конференциите

Стефан Ралчев
Славия, Локомотив София и ЦСКА 1948 са вписали съоръжението за евентуално европейско участие

Националният стадион „Васил Левски“ се превърна в най-желания за домакинстване в евротурнирите. Основната причина е, че само той отговаря пред УЕФА. Нещо, което вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков се опита да отрече, като обяви, че трикольорите играят в Разград, защото съоръжението в центъра на София има проблем с осветлението. Нещо, което очевадно не отговаря на истината.

прогнози за футболни мачове може да намерите в Букмейкър Рейтинги

Причината е, че „Васил Левски“ при евентуално участие в квалификациите на Лигата на Конференциите са вписали в лицензионните си документи Славия, Локомотив София и ЦСКА 1948, установи проверка на „Тема Спорт“.

Нещо повече, националният стадион са заявили и от ЦСКА, но като алтернативен вариант. Първата опция, поне за началните квалификационни кръгове, си остава „Българска армия“. Там обаче се очаква и стартирането на строителни дейности.

Опция в София е и стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“, но нито един от въпросните клубове не е вписал клубното съоръжение на Левски.

От Славия са могли да кандидатстват и със своя стадион за началните кръгове. „Александър Шаламанов“ приема домакинствата на младежкия национален отбор и е могъл да получи зелена светлина от УЕФА, но белите са решили направо да впишат „Васил Левски“.

Явно пък причина националите да не играят в центъра на София съвсем не е в стадиона, както се опитват да убедят от БФС.

Както е известно, ЦСКА 1948 и Локомотив Сф се изправят един срещу друг в полуфиналите за Купата на България. Славия пък има опция да стигне до евротурнирите през бараж.

Друг от потенциалните участници в ЛК Локомотив Пловдив преди приемаше съперниците си на „Лаута“, но сега със строителството също ще търси алтернатива.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P