Треньорът на Септември (София) преди финала срещу ЦСКА: Всички искаме в Шампионска лига!

Стефан Ралчев
Не трябва да ни води емоцията, а да бъдем търпеливи

Андрей Андреев

Юношите старша възраст на Септември (София) се изправят срещу ЦСКА във финал за Купата на БФС днес от 17:00 часа на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата. Победителят в турнира получава правото да представя България в Младежката Шампионска лига.

„Много са мотивирани. Виждам момчетата как тренират в последните няколко дни, колко са концентрирани за двубоя. Говорим си какво поведение да имаме, не трябва да ни води емоцията по време на двубоя, а да сме търпеливи и да се възползваме от нашите моменти. Още, след като отстранихме Левски на полуфиналите, им казах, че на практика нищо не се е случило – това е просто един полуфинал, важен е финалът! Защото след няколко месеца никой не помни финалиста, да не говорим за полуфиналистите… Никой не си спомня как си играл, а дали си победил“, коментира Андрей Андреев пред официалния сайт на Септември София преди финалния сблъсък.

„Интересното е, че тази селекция при нас е събрана от няколко отбора. Има момчета, които са част от първия отбор, някои са при Йордан Юруков в тима, който играе в Зоналната група, има играчи в U17 и във втория отбор… И на практика ние се събираме един-два дни преди съответния двубой. Ако спечелим, за мен най-голямото удовлетворение ще бъде заради момчетата. Защото те наистина полагат страхотен труд, съвестни са, тренират и искат да се реализират“, каза още Андреев.

На въпрос, какво очаква от съперника в лицето на ЦСКА, треньорът на Септември отговори: „Както вече казах, ние много искаме да спечелим и да участваме в този форум, но съперникът предпомагам също го желае. Така че нека спечели по-добрият отбор и този, който бъде по-мотивиран. Важно е обаче да имаш и късмет. ЦСКА е сериозен отбор и най-важното е, че те работят заедно от доста време. Момчетата играят във втория отбор, който доскоро бе воден от Стамен Белчев и екипа му – Стоян Ангелов и Илия Иванов. Всъщност, двамата са ми големи приятели, бяхме колеги в Ботев (Пловдив). Не случайно Стоян Ангелов стана шампион с ЦСКА в Елитната група до 15 години през сезон 2020/2021.“

На въпрос, на какво се дължат успехите на Септември в детско-юношеската школа, Андрей Андреев коментира: „Септември е една много сериозна академия и във всички първенства е фактор. Този финален мач не е случайност и той е един от многото успехи, които клубът има през годините. Всичко това се дължи на общата работа на всички – ръководство, на треньорите, на главния методист. Всички се опитваме да следваме една линия и да изградим разпознаваемо лице на юношеските отбори на Септември. Хубавото е, че имаме и голяма основа, от която да селектираме деца. А когато има селекция, неизменно качеството се подобрява. Септември е име в детско-юношеския футбол, с което всички се съобразяват!“

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P