Треньорът на Несебър преди дербито със Саяна: Победителят продължава! За загубилия всичко приключва

Стефан Ралчев
Двата тима играят в сряда от 18:00 часа

ОФК Несебър посреща Саяна (Хасково) в голямото дерби на междинния 35 кръг от Югоизточната Трета лига. Ето какво сподели старше треньорът на домакините Николай Жечев пред официалния сайт на клуба:

-Господин Жечев, това ли е финалът, който би дал отговори на доста въпроси относно класирането в челото на групата?
-Този мач със Саяна (Хасково) наистина се явава много важен. Според мен, който победи, остава в битката за първото място. За загубилия поне според мен почти всичко приключва.

-Какво очаквате от противника, когото победихте два пъти през сезона – веднъж в Хасково за първенство и веднъж за Купата на Аматьорската лига?
-Саяна е изключително добър отбор и временното им първо място е доказателство. Въпреки че ги победихме два пъти, всеки мач е различен и това не бива да ни успокоява.

-Очаквате ли да има повече напрежение в отбора с оглед важността на двубоя?
-Вероятно във всеки отбор, който преследва някакви цели, има напрежение. Една част от колебливите резултати, които направихме през пролетта, особено като гост, отдавам именно на това напрежение на всяка цена да спечелим. Но това е нашата задача на всички, да се справяме с това напрежение.

-Неочаквана грешна стъпка на Спартак (Пловдив) още повече заплете ситуацията на върха. Това прави ли утрешното дерби със Саяна още по-важно?
-Трите отбора се събрахме само в една точка. Радващо е, че Спартак сбърка, но вижте – остават още четири кръга. И за утрешния мач се дават три точки, както и за следващите три. Не подценяваме нито един двубой и противник, защото след Саяна гостуваме на Левски (Карлово), после на борещия се да оцелее Сокол (Марково) и накрая приемаме Родопа. Според мен до последния кръг ще бъде изключително интересно.

-Смеете ли да се зарадвате, след като от няколко кръга може да разчитате на почти оптимален състав?
-Шегата настрани, но сега имам толкова футболисти, че се чудя кои да стартират титуляри. Мога да правя промени не само по време на мач, а да ротирам момчетата, за да дам на някои почивка. Доста пъти го казах, че ако бяхме в оптимален състав, според мен нямаше да допуснем тези грешки и сега може би щяхме да водим в класирането. Но това са само хипотези. Така се е получило и не можем да гледаме назад. Но е истина, че сега имам повече варианти пред себе си за избор на състав и за промени в хода на мачовете.

-Какво да очакват утре феновете на Несебър от отбора?
-Призовавам, който има желание, да дойде да ни подкрепи. Ние обещаваме да дадем всичко по силите ни, за да победим и да продължим нашата битка.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P