Треньорът на Несебър: Никой не може да ни отнеме мечтите да отстраним Септември за Купата

Стефан Ралчев
Ще се постараем да ги елиминираме

ОФК Несебър спечели областния финал за Купата на България след победа над Ямбол с 3:0. Следващият противник на “делфините” е втородивизионният Септември (София). Двубоят ще се играе на 12 септември (вторник) от 16:00 часа на стадион “Несебър”. Ето какво каза пред официалния сайт на ОФК Несебър старши треньорът Николай Жечев:

-Господин Жечев, оценката ви за победата над Ямбол?
-Очаквахме да победим, но въпреки това бяхме напълно концентрирани. Излязохме уверени, със самочувствие… Е, на моменти малко повече, но смятам, че постигнахме заслужена и очаквана победа. Поздравявам отбора на Ямбол, приятно съм изненадан от представянето им. Превъзхождахме противника, но още веднъж – Ямбол заслужава само поздравления за старанието и представянето си.

-Да преминем към далеч по-солидния следващ съперник – Септември (София). Какво очаквате от двубоя?
-Първо искам да стане хубав двубой за хората, които ще присъстват на стадиона. Ние ще се постараем максимално да затрудним противника, защото знаем с какви футболисти разполагат – не случайно са временен лидер във Втора лига. Тимът е воден от Красимир Балъков! Самото име е достатъчно и няма какво повече да говоря. Доказал се и като футболист, има много опит и като треньор.

-Но това не би трябвало да попречи на Несебър да се опита да стигне до успеха… или поне да опита?!
-Разбира се. Никой не може да ни отнеме мечтите да отстраним Септември и да продължим напред в турнира. Да, ще бъде трудно, но момчетата вече са настроени за двубоя и искат да елиминираме гостите от София. Респект съм Септември, но ние имаме нашите шансове и мечтаем да продължим в следващата фаза.

-Има ли огромна разлика между водещ клуб в Трета лига в лицето на Несебър и отборите от Втора лига?
-Аз съм убеден, че няма голяма разлика между двете групи. Може би във Втора лига в някои клубове финансовите средства са повече, имат малко по-добра организация и разполагат с повече футболисти, което увеличава конкуренцията.

-Турнирът за Купата е хубав, защото много често отборите от по-висока дивизия подценяват противниците си от по-ниските и това дава шанс за изненади.
-Очаквам да има подценяване от тяхна страна. Ето, както ние вчера подходихме леко лежерно към Ямбол без да изпитвам никакво високомерно чувство в думите си, така и Септември може да го направи, когато излезе срещу нас. Макар че съм убеден, че те знаят, че ние също сме добър отбор и вероятно ще влязат сериозно в двубоя.

-Какво ще кажете на феновете на Несебър за предстоящия двубой със Септември?
-Призовавам ги да дойдат и да ни подкрепят. Идва голяма фигура в българския футбол, какъвто е Краси Балъков, Септември е стойностен отбор – така че какво по-хубаво от това да има много хора на трибуните.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P