Треньорът на Марек: Бяхме по-добри от Спортист (Своге)

Стефан Ралчев
Съперникът не заслужава мястото, на което се намира

Старши треньорът на Марек Танчо Калпаков даде мнение за двубоя от Втора лига срещу Спортист Своге, спечелен с 2:0.

„Още преди мача си коментирахме, че Своге не заслужават позицията, на която се намират във временното класиране. Мисля, че са приличен отбор за Втора лига. Смятам, че добре се защитават, компактни са и в следващия момент си използват шансовете. Опитваха да играят на преход и да използват нашите празни пространства. Затова ние се опитахме да играем по-дълбоко в противниковата половина и оставихме зад гърба си големи пространства. Противникът се опита да ги използва, за нашата радост успяхме да ги парираме още в средата на терена”, каза Калпаков пред официалния сайт на Марек.

„Имахме доста такива мачове, в които противниците се дръпват и играят в сгъстена защита. Първото полувреме се задоволихме само с владеене на топката. Не поставихме противника под достатъчно голямо напрежение. Голът ни падна от статично положение. Да, първото полувреме не ги застрашихме”, допълни Калпаков.

„Това, което прогнозирахме като поведение и игра на противника, това се случи. Нормално след като изоставаха в резултата, през второто полувреме излязоха напред. Търсеха решения да изравнят, имаха интересни атаки. Опасенията ни бяха, че имат високи хора, които играят добре с глава. Но на статичните положения успяхме да се справим. Във важните моменти, а и като цяло в мача, мисля, че бяхме по-добри”, каза още Танчо Калпаков.

Относно проблемите с отсъстващи играчи треньорът заяви:

„Каймакански е с малко по-сложна контузия. Ще почива около 20 дни, дано възстановяването му протече нормално. Боян Стойнев също отсъства по други причини. Близнаков вече тренира наравно с отбора. При него ситуацията е такава, че в момента, когато е готов, нямаме въпросителни – влиза и помага на отбора. Виждате, че нямаме широчина в състава. Използваме малък набор от играчи, които засега обаче добре се представят, защитават достойно емблемата на Марек”.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P