Треньорът на Гигант (Съединение): Няма да чуете от мен, че играем най-добрия футбол! Но в нито един мач не ни надиграха

Стефан Ралчев
Има момчета, на които нивото е доста по-високо от Трета лига

Старши треньорът на Гигант (Съединение) Васил Стефанов даде интервю преди гостуването на Загорец (Нова Загора) в 17 кръг на Югоизточната Трета лига. Ето какво каза наставникът пред официалния сайт на Гигант (Съединение):

-Господин Стефанов, какво очаквате от гостуването в Нова Загора?
-Няма да кажа, че отиваме за победа (смее се). Кой отбор излиза, за да загуби?! Разбира се, че отиваме да спечелим, но очаквам да играем срещу сериозен и добре подготвен противник, очаквам да се надиграваме и очаквам съдиите да не са фактор за крайния победител!

-Записахте седем поредни победи и общо 9 мача без загуба, в които имате осем победи и един равен – срещу Саяна. Тази серия може ли да бъде нож с две остриета – да отпусне футболистите?
-Освен това, което казахте, в последните пет двубоя не сме допуснали гол в нашата врата! Опитвам се да контролирам това, за което говорите – в съблекалнята всеки ден си говорим, че трябва да се предпазим от подценяване, дължащо се на успешната ни серия. Контролираме ситуацията на тренировките, искам всичко да е сериозно, за да пренесем тази сериозност и на терена. И не на последно място – контролът идва от самите нас, футболисти и треньори, които сме мотивирани след всеки успех да искаме да победим и в следващия мач.

-Според мнозина Гигант (Съединение) играе най-добрият футбол в групата. Така ли е?
-От моята уста никога няма да чуете, че ние сме най-добре играещият отбор в групата. Но без да се притеснявам ще кажа категорично, че не сме надиграни в нито един мач, дори в тези със Саяна и Спартак (Пловдив), в които не спечелихме!

-Каква е целта на Гигант този сезон с оглед временното второ място, на една точка от върха?
-Нашата цел е да спечелим, колкото се може повече точки и така ръководството да бъде затруднено в решението си да реши какво да прави с отбора. А моята лична цел е да се развивам като треньор и да имам късмета да попадна на по-високо ниво. И заради това се опитвам, докато съм тук да направим така, че да сме най-напред в клсирането.

-Тоест, имате ли амбиция да влезете във Втора лига?
-Ако говорим от чисто спортно-техническа гледна точка, смятам, че имаме и качеството, а и базата, за да преследваме Втора лига. Имаме и условията за нормален тренировъчен процес на ниво Трета лига. Всичко обаче опира до финанси и до това дали ще успеем да подсилим отбора, за да гоним по-добро класиране. Искам да бъдем на възможното най-високо място на полусезона.

-Като игрови потенциал с какво разполагате?
-Има момчета, на които нивото е доста по-високо от Трета лига, но по една или друга причина в момента играят в Трета лига и съответно в Съединение.

-Може ли да наречем Трета лига нужната школовка за млади треньори?
-Трета лига може да не звучи добре, но отборът на Съединение е школовка, защото ние наистина имаме възможността да провеждаме нормален тренировъчен процес и сме на достатъчно предно място в класирането, което, повярвайте – е от значение! Преди да бъда треньор съм бил футболисти и съм минал по този път. Искам да обясня на момчетата, че разликата между второ и пето място, не е три места или пет премии по-малко, а е много по-голяма! Едно е да си на първо или второ място – ставаш по-интересен, погледите са вперени в теб, коментират те, гледат те. Докато ако си пети, осми или десети – не е съвсем същото.

-Пожелавам ви с оглед добрата работа наистина да направите така, че да затрудните ръководството относно бъдещите планове на клуба.
-Благодаря ви. Аз както съм работил до днес, така ще работя и следващите три седмици, както и по-нататък. Във футбола резултатите са важни, защото когато си първи, след време никой не си спомня колко добре си играл и дали си играл грозен футбол. А когато си четвърти – много важно, че си играл красиво, след като не си първи…

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P