Треньорът на Гигант (Съединение): Благодаря на всички, че помагат на Здравко в огромната трагедия

Стефан Ралчев
Чакаме го с нетърпение да се върне, защото е душата и сърцето на отбора

Гигант (Съединение)

Старши треньорът на Гигант (Съединение) Манол Георгиев коментира изминалите няколко дни, свързани не толкова с футбола, а с трагедията на Здравко Жилов. Както е известно, след инцидент в Германия той загуби брат си, снаха си и двете им малки деца.

Мачът през уикенда от Югоизточната Трета лига срещу Созопол бе благотворителен с цел събиране на средства в помощ и подкрепа на Здравко и неговите родители.

Ето какво каза Манол Георгиев пред официалния сайт на Гигант (Съединение):

За съжаление една трагедия обедини доста хора. Не само нашия отбор и град, а спокойно мога да кажа – голяма част от футболна България. Следя, доколкото мога и видях подкрепа от много клубове, сред които Славия, Крумовград, Левски, Ботев Пловдив, Созопол, Димитровград, Марица, Спартак Пловдив и още много други. Както и много футболни хора – настоящи и бивши. Всички са съпричастни с това, което се случи в семейството на Здравко.

Съвсем разбираемо е при нас болката и горчивината да са големи. Играхме срещу Созопол само с мисълта за Здравко. Опитваме се да му предадем нашата морална подкрепа и да му кажем, че от каквато и помощ да има нужда, ние сме с него.

Здравко е прекрасно момче, той е един от лидерите в отбора, но по-важното е, че той е сърцето и душата на съблекалнята. Чакаме го с нетърпение да се прибере от Германия и да го видим. Чухме се няколко пъти с него, казахме му да е силен… Знаем, че на думи е едно, а съвсем друго е да преживяваш такова нещо, но трябва да се държи в този труден момент.

Честно казано беше доста трудно да се концентрираме преди мача, защото на всички е ясно – всички бяхме съкрушени. Не трябваха много думи, които да кажа на момчетата преди мача. Всички поискаха да играем в подкрепа на Здравко и да покажем, че ние преди всичко сме един сплотен колектив!

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P