Треньорът на дупничани: Марек е силен в мачовете с напрежение

Стефан Ралчев
Сега шапки долу за момчетата

Старши треньорът на Марек Танчо Калпаков даде мнение след победата с 2:1 над Добруджа във Втора лига.

„Марек е силен в такива мачове. Това беше един важен мач, една голяма стъпка. Емоцията надделя – без много футболни достойнства. Беше битка на характер и на желание. Това е нещото, с което ние се славим – бяхме малко по-мотивирани, по-агресивни и малко по-можещи, според мен. Добре е когато има напрежение. Нашия отбор го храни напрежението. Момчетата се мобилизират от предизвикателствата, трябва им заряд и емоция. За пореден мач показаха характер. За тези 2 години, в които съм тук, отборът показва уникално постоянство. Нормално е да имаме и слаби мачове. Но за недобрите игри момчетата не могат да бъдат упреквани и да бъдат обвинявани, че са дали мачовете. Знам, че това никога не се е случвало тук. Лошите игри може би са плод на умора. Цял сезон играем с 10-12 души. Но виждате, че сега се „сбиха“ с отбор с доста известни имена“, коментира Калпаков пред официалния сайт на Марек Дупница.

„Казах им на полувремето, че е време съдбата да ни го върне и да имаме и късмет. Все още се целим в голямото и искаме да минат и последните два мача и тогава да направим анализ. Сега шапки долу за момчетата! Ако може да продължаваме така – и с късмет, и с желание, и с характер“, допълни треньорът.

„В началото на сезона целите бяха да не изпаднем. Но още от ден първи момчетата дали на майтап, дали бяха уверени, но казаха, че ще играем минимум бараж“, каза още Танчо Калпаков.

„Можем само да благодарим на хората, които милеят и подкрепят Марек. Те са една важна част през целия сезон. На миналото гостуване дойдоха доста хора, за съжаление там ги разочаровахме. Радваме се, когато хората ни подкрепят!“, завърши наставникът.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P