Треньорът на Ботев Ихтиман: В средата на класирането сме, а това е разочарование за нас

Стефан Ралчев
От някои играчи съм доволен и като цяло оправдаха очакванията ми, но има и такива, които разочароваха и са длъжници на отбора

След като есенния дял на първенството в Югозападната Трета лига приключи се свързахме с треньора на тима Валери Свиленов, за да коментираме представянето на тима, както и да каже няколко думи и за втория тим на Ботев, който се състезава в Областна група София-изток. Ето какво сподели треньорът пред официалния сайт на Ботев Ихтиман:

– Г-н Свиленов, завършихме есенния полусезон в средата на таблицата в Югозападната Трета лига в силна конкуренция, как видяхте мачовете спрямо конкурентите ви?
– Здравейте. Да, завършихме в средата на таблицата, което лично за мен и колегите ми е разочарование, предвид това че знаем потенциала на отбора и качествата на самите футболисти. Бяхме си поставили по предно класиране и от там идва и това разочарование. Липсата на капитана Борислав Балджийски също оказа влияние, тъй като той притежава характер, който мотивира останалите да дадат най-доброто от себе си.

– Взехме точки от лидерите Миньор и Балкан, но пропуснахме такива срещу по-слаби отбори, на какво се дължи това?
– Това, което видях в мачовете, които изиграхме с противниците е, че като цяло групата е много силна и винаги се получават много оспорвани мачове, в които никога не се знае крайният резултат. Взехме точки от лидерите, защото може би в тези мачове бяхме концентрирани, а загубихме точки срещу по-слабите отбори поради това че нямахме тази концентрация.

– Доволен ли сте от представянето на играчите?
– Да, от някои играчи съм доволен и като цяло оправдаха очакванията ми, но има и такива, които разочароваха и са длъжници на отбора.

– Къде трябва да надградим за пролетта?
– Трябва да надградим като цяло в дефанзивен план и цялостно да работим върху концентрацията на отбора в мачовете.

– Да се спрем и върху играта на втория ни отбор, в Ихтиман сме много труден отбор за преодоляване, а допуснахме поражение единствено от Левски (Долна баня), тим целещ се в топ 3 на групата, как ще коментираш представянето ни?
– Към представянето на втория отбор ще бъда по-кратък от гледна точка на това че там съм просто част от футболистите, да не мога да кажа, че хората които редят състава в лицето на Йордан Лесев и г-н Кацаров не се допитват до мен, но гледам да съм по дистанциран. Да действително у дома сме доста труден отбор за всеки противник. Като цяло представянето на този отбор у дома е доста прилично, но докато навън е на другия полюс.

– Има мнозинство от местни момчета във втория тим, което със сигурност се отразява и върху играта, тъй като те се познават, ще надграждаме ли през пролетта и какви цели си поставя отбора?
– Да, идеята в този отбор е да играят предимно местни момчета или поне да бъдат ядрото, и може би това, че те се познават още от детските гарнитури на клуба е в плюс. Нямаме като цяло някакви цели, а излизаме и играем на първо място за удоволствие и победа.

– Какво ще кажеш за подкрепата от страна на феновете на Ботев и какво може да се иска повече от тях?
– На феновете на отбора, първо ще им пожелания да бъдат живи и здрави, след това, Весело посрещане на предстоящите празници. И това, което ще им кажа за завършек е, че чакаме през пролетта по-голяма подкрепа от тяхна страна, така както те искат повече от отбора. Аз им обещавам, че от наша страна ние ще се постараем да ги зарадваме с по-добра игра и повече победи. Весело посрещане на празниците на всички!

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P