Трагедия: Вратарят на Малатияспор сред загиналите в ужаса на Турция

Стефан Ралчев
Волейболисти от два клуба също под развалините, някои са извадени, но за други няма информация

Турският вратар на Яни Малатияспор Ахмед Ейт Туркаслан е сред загиналите при земетресението, което разлюля южната ни съседка рано тази сутрин.

От клуба потвърдиха информацията за смъртта на 28-годишният страж. Отборът на Малатияспор е на последно място във второто ниво на турския футбол, но в предишни години бе част от Суперлигата на страната.

В Турция всички събития са отложени, а мачовете от вътрешното първенство няма да се играят.

„Всички спортни състезания, които се провеждат у нас, са преустановени до второ нареждане“, обяви Министъра на спорта на Турция.

––––––––––––––––-

Играчите на волейболния отбор Малатя Метрополитън Беледиеспор, които се бореха за плейофите в TVF на мъжка втора лига, са под руините на хотел, вследствие на мощния трус в Турция. Волейболистите са били в хотел „Кърчувал“ в Малатя, който е бил напълно разрушен от труса.

Четирима от играчите са били извадени изпод руините по време на спасителните операции. За останалите все още няма информация, пишат медите в южната ни съседка.

Епицентърът на земетресението е турският град Пазарджък в провинция Кахраманмараш, съвсем близо до границата със Сирия. Много сериозно е положението в 10 турски града, сред таях са Газиантеп, Диарбекир, Османие, Адана, Адъяман. Властите се опасяват, че под руините на сградите има много затрупани хора.

Според Fanatik 14 волейболисти от клуба „Хатай“ са били под развалините в провинция Малатия. Към момента не се знае нищо за съдбата им.

В град Кахраманмараш 30-40 спортисти от клуб по борба паднаха под развалините.

„Разрушена е и сградата, в която имаше 30-40 наши борци в клуба по борба от Кахраманмараш. Спортистите ни лежат под развалините. Чакаме спешна помощ“, написа в социалните мрежи олимпийският шампион по свободна борба от 2016 г. Таха Акгюл.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P