Топреализаторът Мурад Хан: Нямам думи да опиша невероятното щастие, което изпитвам в Нефтохимик!

Стефан Ралчев
Хората във вашата страна са уважителни и гостоприемни

Мурад Хан

Пакистанският топреализатор на ВК Нефтохимик Мурад Хан говори за официалния сайт на ВК Нефтохимик преди най-голямото изпитание за носителите на титлата на Българя тази есен – втория турнир от квалификациите за влизане в Шапионската лига в Румъния. Започва се в петък, 10 ноември, в 21,00 срещу гръцкия гранд Олимпиакос в румънския град Галац.

В събота и неделя отборът играе с домакините от Аркада и с украинския Прометей. Първият класирал се тим в четворката със сигурност влиза в групите на ШЛ, вторият също печели място, ако е с по-добри показатели от подгласника на победителя в другата група, в която са сръбският Партизан, Хипо Тирол Инсбрук (Австрия) и испанският Лас Палмас. Eто како сподели 205-сантиметровият диагонал на шампионите ни преди старта на турнира в Галац.

– Мурад, защо избра Нефтохимик?
– Избрах Нефтохимик, защото бях впечатлен от здравата работа, която вършат играчите като колектив. Благодарение на своята сплотеност тимът спечели шампионската титла на България. Сърцето ми каза да избера Нефтохимик за своето волейболно бъдеще и ето – сега играя за този отбор!

– Харесва ли ти животът в България?
– Няма думи, с които да опиша невероятното щастие, което изпитвам в България, в Нефтохимик. Хората във вашата страна са уважителни и гостоприемни. Също така са готови винаги да ти помогнат. Харесва ми и българската природа.

– А харесва ли ти конкретно Бургас и защо?
– Основното нещо, което ме привлича в Бургас, е атмосферата на града. Той е на морето, което го прави още по-красив. Климатът ми допада много. В Бургас мога лесно да намеря всичко, необходимо за моето ежедневие.

– С кое срещаш най-големи трудности в страната ни?
– Не мисля, че съм срещал някакви трудности.

– Кое е новото за теб в България?
– Новото за мен е атмосферата, която съществува около волейбола и страстта на хората, които са привлечени от играта. Желанието ми е да дам всичко по силите си, за да направя със своята игра така, че да се появят усмивки на лицата на хората.

– Какво мислиш за българския волейбол?
– Хората са толкова благоразположени, те проявяват такава съпричастност към волейбола в България! Българите показват такъв ентусиазъм, когато гледат волейбол! А по мое мнение българският волейбол е много добър.

– Как оценяваш Шампионската лига?
– В Шампионската лига има голяма конкуренция и нивото е много високо. Един от най-силните турнири в света.

– От какво има нужда отборът на Нефтохимик, за да постигне успех в турнира от квалификациите за Шампионската лига в Румъния?
– Да, ние имаме големи надежди за добро представяне на турнира в Румъния. ВЛОЖЕНИЯТ В ТРЕНИРОВКИТЕ ТРУД Е КЛЮЧЪТ КЪМ УСПЕХА. Най-важното за всеки отбор е да се раздава стопроцентво на игрището. Всеки един волейболист от отбора трябва да влага най-доброто от себе си във всеки мач. Ние просто трябва да си повярваме. Трябва да покажем всичко, на което сме способни, в полето. Всички трябва да сме на една вълна. Длъжни сме да демонстрираме нашата отдаденост към играта. И аз вярвам, че трудът винаги се отплаща. Нека феновете ни в България ни стискат палци и мислят за нас, защото имаме голяма нужда от тяхната подкрепа!!!

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P