Тервел Пулев срещу Мероро в Танзания: Къде да гледаме на живо

Стефан Ралчев
Предстои поредната много важна битка за Тервел Пулев на професионалния ринг.

Българският боксьор ще се изправи на 29 януари срещу намибиеца Викапита Мероро в град Дар ес Салам (Танзания).

Формата на двамата боксьори

Тервел Пулев няма загуба до момента на професионалния ринг – 15 победи от 15 мача. За последно българинът се боксира на 14 декември 2019 година, преди 13 месеца, в Пловдив. Тогава надви американеца Дешон Уебстър и спечели Интернационалната титла на WBA. С Тервел в Танзания е и брат му Кубрат Пулев, който отново ще застане в ъгъла му.

Къде да гледаме на живо

Боксовата галавечер „Rumble in Dar“ в Дар ес Салам (Танзания) ще бъде излъчена на живо по Диема спорт след 21:00 часа българско време. За потребителите на Букмейкър Рейтинги ще се опитаме да намерим и безплатен линк с директно излъчване на живо на двубоя, ако нямат възможност да наблюдават срещата по телевизията.

Използвайте Палмс Бет мобиле, за да залагате на бокс и всички бойни спортове

Фаворит в двубоя

Със сигурност българският боксьор е фаворит в срещата, но не бива да бъде подценяван и опитният състезател от Намибия. Въпреки показателите си до момента 29 победи и цели 9 загуби, Мероро се е изправял срещу сериозни съперници на ринга. Ден преди галавечерта в нито един букмейкър, който е на българския пазар, няма коефициенти за мача на Тервел.

Зрителски интерес

Местни сайтове съобщават, че подобна галавечер е на път да върне огромната популярност на бокса на целия континент. Агенциите дори правят сравнение и връщат години назад и по-точно през 1974 година, когато в тогавашен Заир един срещу друг се изправят Мохамед Али и Джордж Форман в една от най-големите битки в историята, наречена The Rumble in the Jungle (Тътенът в Джунглата). Тогава Али си връща световните титли, които са притежание на Форман. Със сигурност предстоящата галавечер, на която ще участва Тервел Пулев, няма как да стигне мащабите на битката в джунглата през 1974 година, но прогнозните данни на компаниите, които организират събитието, са, че повече от 1 милиард зрители, ще го наблюдават. Организатори са Global Boxing Stars и Jackson Group. Целта им е да популяризират професионалния бокс.

Събитието

„Тътенът в Дар“ е наименованието на тази гала, като това име не е избрано случайно – препраща към „Тътенът в Джунглата“ от 1974 година. 10 боксови срещи са включени в нея, като главният сблъсък за вечерта е двубоят Ибрахим Клас Мджендер и Денис Мвале е за интерконтиненталната титла на WBF в лека категория.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P