Тенисът се завръща! Внимание за предстоящите турнири

Стефан Ралчев
Пандемията от Коронавриус постепенно сякаш разхлабва хватката си, с която бе обхванала световния спорт. Ето, че и тенисът се завръща…

Grigor-Dimitrov

След много чакане и анализ на временната ситуация тенис асоциацията за мъже и жени подновява турнирите. Тенисът е последният спорт, който се подновява, след като големите футболни турнири, както и баскетболните състезания (включително и НБА), вече са в ход. Тенис ръководителите обаче до последно изчакваха и премисляха по какъв начин да организират предстоящите турнири заради епидемията.

Първи стартираха женски турнири в Прага, както и Лексингтън Оупън. Част от големите имена дори вече изиграха първи турнири – в това число Серина Уилямс, сестра й Винъс, Виктория Азаренка, а в надпреварата участват още Кори Гоф, Арина Сабаленка и други. Интересното е, че сестрите Уилямс ще играят една срещу друга на 13 август следобед българско време, след като постигнаха победи в първите си мачове.

Ситуацията при мъжете е малко по-сериозна и притеснителна. Турнирът в Синсинати е първият, който ще приветства тенисистите обратно на корта (20-28 август). Надпреварата е и генерална репетиция преди началото на US Open на 31 август.

Григор Димитров все още не е сигурен в участието си както на турнира в Синсинати, така и дори на US Open. Една от причините е, че той все още не се чувства физически възстановен след прекарания период на карантина заради положителния му тест за Коронавирус. Българинът се включи в демонстративен турнир, организиран от бившия му треньор Патрик Муратоглу в Ница, но призна, че е много далеч от нормална, да не говорим за топ форма преди завръщането му. В дадено интервю наскоро №19 в световния тенис призна, че се радва на малките ежедневни неща в живота, след като е прекарал сам няколко дни заради вируса, осъзнавайки важните хора и събития около себе си.

Отправяйки поглед след турнира в Синсинати, следва US Open на 31 август. Топ тенисистите, сред които и Григор Димитров, обаче все още преговарят с Американската тенис асоциация, тъй като не са съгласни след това при завръщането си в Европа да бъдат поставени под 14-дневна карантина. Рафаел Надал се отказа от надпреварата, като категорично не се съгласи с това условие, както и с условието, че тенисистите, които ще участват на US Open, трябва да подпишат специална клауза, гласяща, че няма да съдят организаторите, ако се заразят с Коронавирус по време на престоя си в Ню Йорк и че тенисистите поемат негативни последствия дори ако домакините са проявили небрежност в организационен план. Именно заради неясната ситуация около участващите топ тенисисти в Ню Йорк, много от топ букмейкърите не са обявили своите фаворити за шампион. 1XBet обаче ви предлага такава възможност – фаворит за трофея е Новак Джокович с коефициент 2.016, следва Стефанос Циципас (9.70), Медведев (11.00) и Александър Зверев (16.00).

Коефициенти има за победител на Ролан Гарос, който започва на 21 септември и трябва да продължи до 11 октомври. Вероятно се досещате, че категоричен фаворит за титлата на червените кортове в Париж е Рафаел Надал – Efbet дава коефициент 1.85 за поредна титла на Матадора на любимия му турнир. Следва Новак Джокович с 3.95, Доминик Тийм с 4.05, докато Григор Димитров получава ставка от 100.00. В Bet365 ситуацията е подобна – Надал е фаворит (1.83), следва Джокович (4.00), а Григор Димитров получава ставка 101.00.

1xBet също фаворизира Краля на клея Надал с коефициент 1.76 за триумф. Букмейкърът продължава да следи ситуацията най вече около US Open и да актуализира възможностите за почитателите на тениса.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P