Светослав Станков: С добра игра и малко късмет ще успеем да се класираме за групите на ШЛ

Стефан Ралчев
Леки мачове в Галац няма да има

Преди върховото изпитание за носителя на титлата на България ВК Нефтохимик 2010 тази есен – втория квалификационен турнир за влизане в групите на Шампионската лига, за официалния клубен сайт на Нефтохимик говори разпределителят Светослав Станков.

От петък до неделя в румънския град Галац тимът на Атанас Петров ще премери сили с домакина Аркада, гръцкия гранд Олимпиакос и украинския Прометей. Първият класирал се отбор в Група VI печели със сигурност място в груповата фаза на топтурнира на континента. Това може да направи и вторият, ако е с по-добри показатели от подгласника на победителя в другата Група V, където са сръбският Партизан, Будва (Черна гора), Хипо Тирол Инсбрук (Австрия) и испанският Лас Палмас.

„В пълен състав сме и тренираме пълноценно. Мисля, че постепенно влизаме в игрови ритъм. Леки мачове в Галац няма да има, и трите отбора са класни. Мисля, че с добра игра и малко къмет ще успеем да се класираме за групите на Шампионската лига“, заяви 27-годишният Станков.

При категоричния успех с 3:0 над Добруджа в Добрич за първенството на страната ни в петък 195-сантиметровият самоковец игра цял мач, без смяна, за сметка на титуляря на този пост- капитана и играещ помощник-треньор Иван Станев.

„Нормално е след всеки мач да има умора, независимо дали е бил лесен или труден, винаги съм щастлив, когато побеждаваме. Иван Станев винаги ми два полезни съвети не само по време на мачовете, но и на тренировките“, добавя Станков.

Атестаст за разнообразието, което той търси при разпределянето на играта, е активът на центровете Денис Чавдаров и Венци Рагин срещу Добруджа – съответно 11 и 9 точки. „Обичам да използвам центровете, това е моят стил на игра“, казва в заключение Светльо.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P