Странно или не: Григор Димитров рекордьор преди Ролан Гарос

Стефан Ралчев
Българинът с най-много поредни участия в основната схема на турнири от Шлема

След първите два дни от квалификациите на Ролан Гарос Григор Димитров се превърна в актуалния рекордьор по последователни участия в основната схема на турнири от Големия шлем.

Четете нашите прогнози футбол само в Букмейкър Рейтинги

Това се случи, след като двамата с по-дълги серии в лицето на Фелисиано Лопес и Андреас Сепи загубиха още в първи кръг на пресявките, което означава, че сериите им приключват. Испанецът е абсолютен рекордьор в това отношение със 79 поредни участия, но 80-о няма да има след загубата в два сета от Джан Марко Морони. Ден по-рано Сепи загуби също в две части от младия си сънародник Джулио Зепиери и така спря своите последователни участия на 66.

Така новият първенец с най-дълга активна серия е Димитров. С “Ролан Гарос” 2022 той има 45 последователни участия в основна схема на турнирите от Големия шлем. Бившият №3 в света не е пропуснал нито един от четирите „мейджъра“ от Откритото първенство на Австралия през 2011.

Григор ще трябва да прекара още дълги години на високо ниво и без контузии, ако иска да се доближи до рекорда на Лопес, чиято невероятна серия от последователни участия започна на “Ролан Гарос” 2002 и завърши с Australian Open 2022.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P