Страхотни дербита този уикенд: Коефициенти, прогнози и къде да гледате на живо

Стефан Ралчев
Три много интересни мача в Англия, Испания и Германия

Предстоящият кръг във футболна Европа ни посреща с три невероятни мача. Един срещу друг се изправят в Англия (Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед), в Испания (Атлетико Мадрид – Реал Мадрид) и в Германия (Байерн Мюнхен – Борусия Дортмунд).

Кога са мачовете и къде да гледате на живо

(06.03.2021 г.), 19:30 часа
Байерн Мюнхен – Борусия Дортмунд (Двубоят може да гледате на живо по телевизия Eurosport 2)

(07.03.2021 г.), 17:15 часа
Атлетико Мадрид – Реал Мадрид (Двубоят може да гледате на живо по телевизия (Max Sport 4 HD)

(07.03.2021 г.), 18:30 часа
Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед (Двубоят може да гледате на живо по телевизия Diema Sport 2)

Формата на отборите

Байерн Мюнхен – Борусия Дортмунд

Последните два мача – един за първенство и един за суперкупата завършиха 3:2. Байерн вкарва страшно много, до момента има 67 отбелязани попадения, докато Дортмунд е втори по голове в Бундеслигата – 48. Срещат се двете най-добри нападения, но може да ви звучи пресилено, но и две защити, които допускат много голове. Байерн е допуснал най-много голове (32) от първите 7 отбора в класирането, което за мен не е особено добър показател, имайки предвид амбициите на отбора. Толкова попадения е инкасирал и Айнтрахт, а Борусия Дортмунд, за когото говорим има 1 по-малко (тоест 31 гола във вратата си). Байерн колкото е спокоен, така с 1-2 грешни стъпки позволи на Лайпциг да се доближи на 2 точки. Така че комфортът на Байерн не е чак толкова сериозен, отборът все пак е длъжен да печели, за да остане на върха.

Атлетико Мадрид – Реал Мадрид

Тук Атлетико Мадрид допусна доста колебливи резултати напоследък, което даде малка надежда на преследвачите Реал Мадрид и Барселона. Дюшекчиите все пак продължават да имат добър аванс на върха и са с мач по-малко, но това дерби е много важно за тях. Атлетико загуби от Леванте преди два кръга с 0:2 у дома, после се поправи и победи Виляреал с 2:0 като гост. Реал Мадрид, ако не се бе издънил срещу Реал Сосиедад в последния кръг, можеше да се доближи на 3 точки от лидера.

Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед

Сити гази всичко наред и вече има преднина на върха 14 точки именно пред градския си съперник. Трябва да стане чудо, за да се преобърне статуквото в момента в Англия, имайки предвид страхотната форма на гражданите, липсата на важни отсъстващи играчи и перфектната защита.

Коефициентите

Байерн Мюнхен – Борусия Дортмунд

Букмейкърите дават сериозно предимство на Байерн Мюнхен – коефициентите за домакинска победа са около 1.60 – 1.65. Погледнете пазара Гол/Гол – 1.35 в Уинбет. Ето това е нагледен пример, когато говорим за голове в немската Бундеслига. В друго първенство този коефициент може би щеше да бъде поне 1.55 – 1.60, когато играят подобни силни и водещи отбори.

Атлетико Мадрид – Реал Мадрид

Букмейкърите дават леко предимство, почти незначително на Атлетико, който е и фаворит за титлата поне според мен. Ставките за домакинска победа за дюшекчиите варират около 2.65 – до 2.75, докато за гостите от Реал 2.75, 2.85. Разликата в класирането е 5 точки в полза на Атлетико, който е и с мач по-малко.

Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед

Изключително поведение на букитата – коефициентите за домакинска победа са дори 1.45 в Bet365, 1.50 (Bwin и Winbet), 1.53 (Палмс Бет). И виждате разликата между английското и немското дербита. Букмейкърите дават 1.83 за Гол/Гол на Сити – Юнайтед, докато на Байерн – Борусия Дортмунд е… 1.35.

Прогнози

Моите кратки прогнози за трите мача са:

Байерн Мюнхен – Борусия Дортмунд (Х на полувремето/1 в полза на Байерн Мюнхен) @5.20
Атлетико Мадрид – Реал Мадрид 1Х и Под 2,5 гола @ 2.20 (Бет 365)
Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед – 1Х и Под 3,5 гола @ 1.59 (Winbet)

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P