Стилиян Петров: Школите трябва да се издържат от клубовете, а не от таксите на децата

Стефан Ралчев
Има родители които не могат да си позволят “лукса” детето им да практикува любимата си игра, колкото и талантливо да е то.

Стилиян Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов, използва социалните мрежи, за да обърне внимание на проблемите с детско-юношеския футбол в България. Той разкритикува селекционния процес и президентите, като заяви, че финансирането трябва да е грижа на клубовете, а не на родителите.

Ето какво написа Стилиян Петров във Facebook:

„Преди почти две години Димитър Бербатов и екипът, от който и аз съм част, изложихме цялостна програма и предложихме решения за подобряването на ДЮФ!

Замени ли българския футбол логичния и правилен подбор на таланти с такъв, при който парите определят кой да получи достъп до школите?

Първоначалното чувство, което се поражда у мен като спортист и родител, е да премина в офанзива, критикувайки процеса, хората които избират подбора на деца или тези, които участват в треньорския процес.

Надявам се, че повечето от нас успяват да подтиснат тези чувства в себе си, колкото и трудно да е това. Но ако не сме внимателни често можем да забравим най-важния човек в това преживяване и това са нашите деца. За съжаление българската футболна действителност вижда нашите деца като финансова печалба. Селекционният процес вече е изгубен и потъпкан. Един президент е по-склонен на допълнителни 1 000-1 500 лева на година от дете вместо да вникне в същноста на проблема, в школата за развитие, по-правилния и коректен начин!

Има родители които не могат да си позволят “лукса” детето им да практикува любимата си игра, колкото и талантливо да е то.

90% от сегашната детско юношеска система се подържа, финансира и движи изцяло от таксите на родители, подкрепящи младите таланти на България!

Като човек преминал през всички нива на детско-юношеската пирамида мога категорично да кажа, че тя е обърната наобратно, заради пренебрегвания и най-логичния подбор – този на таланта, за сметка на месечната такса! Финансирането на школите трябва да е грижа на самия клуб, а не на родителите!

Бъдете смели и непримирими“

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P