до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Стилиян Петров с писмо до Румен Радев за БФС: Орган, насърчаващ зависимост и недоверие

Стефан Ралчев
Надявам се, че ще си сравните анализа и мненията на вашите съветници с моето

Легендата на българския футбол и член на щаба на кандидат-президентът на БФС Димитър Бербатов – Стилиян Петров, излезе с отворено писмо до президента на България Румен Радев. В него Петров иска да запознае държавния глава с проблемите в Българския футболен съюз, с които според него Радев не е запознат от своя екип.

Четете нашите футболни прогнози

Ето какво гласи писмото на Стилиян Петров:

Добър вечер, г-н Президент,

С голям ентусиазъм и огромно очакване чаках да чуя вашите мнения, визия и донякъде – заключение за бъдещето и евентуални промени в българския спорт като цяло. Единна работа и обмен на идеи. Нашите бъдещи успехи като спортна нация. Иновативната концепция, за която споменавате. Всичко, казано от вас, звучи в тон със световно успешните иновативни модели на ръководене и работа.

НО!

ЕДНО ГОЛЯМО, РАЗОЧАРОВАЩО „НО“!

Ще изкажа само лично мнение за футболната иновативна и отлично ръководена организация на БФС!

Организация, управлявана от зависимости и липса на доверие от 99.9% от населението.

Организация, даваща приоритет на личната изгода пред благосъстоянието и етичните кодекси, които трябва да поддържа.

БФС изпитва липса на доверие поради неуспеха на организацията да поддържа честност, почтеност и прозрачност в своите действия, стратегии и комуникации във всеки процес. В резултат на това част от неговите служители са създали навици на репресии и задкулисни прийоми на ръководене. През последните няколко дни излязоха доста обикновени хора, родители клубове и треньори. Със зов за помощ от всички хора, обичащи спорта и защитаващи интереса на нашите деца. Явно това са пропуснали да ви го съобщят или са ви го спестили. Не успях да го чуя като забележка или намек, че се следи всичко, случващо се в спорта

Липса на знания също могат да заличат казаното от вас за иновативния (модерен) процес на действие за по-добро бъдеще. Лошото вземане на решения и липса на култура през последните над 15 години изоставя нашият най-популярен спорт от реалните постижения и развитие като спортна нация.

Нека обобщя по същество какво означава нашата мила футболна организация. Нещо спестено от доста министри. (ЗАЩО ЛИ? Надявам се ще си отговорите на този въпрос).

Отличен и проспериращ ръководен орган, насърчаващ зависимостта и недоверието в своите редици, води до ниско обществено уважение, опетнена бизнес репутация и стагнация на развитието във всяка сфера.

Неконкурентоспособна и по-малко способна организация, която  не може да се адаптира към бъдещи бизнес модели, промени и независимост.

Надявам се, че ще си сравните анализа и мненията на вашите съветници с моето.

Поздрави и до скоро, г-н Президент!

СП“.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P