до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Стилиян Петров: Финал, а има 500 души! На някои сватби има повече хора

Стефан Ралчев
През 2023 година в България играта е победена от години, изпълнени с корупция, немарливост и незнание

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров, който в момента е част от екипа на Димитър Бербатов в битката за президентския пост в БФС, коментира финала за Купата на България и по-конкретно липсата на интерес към двубоя и малкото зрители на Националния стадион „Васил Левски“.

Футболни прогнози за днес може да четете в Букмейкър Рейтинги

Двубоят се игра пред около 500 зрители.

Ето какво написа Стилиян Петров

„Финал за Купата на България. Провежда се на Националния стадион Васил Левски. Голям трофей е готов за грабване. Всичко се решава в един мач. Събитие веднъж в сезона.

Трябва да е нещо, което вълнува всички и никой не иска да пропусне, дори и тези, които обикновено не следят футбола. Билети трябва да са трудни за намиране. По трибуните атмосферата трябва да не може да се опише с думи, трябва да се почувства.

Реалността обаче е друга. През 2023 г. в България играта е победена от години, изпълнени с корупция, немарливост и незнание.

Финалът за Купата на България на стадион с капацитет 42 000 привлече 500 души! 500 човека!!

Колко зле трябва да са нещата, че такова престижно събитие в националния футболен календар е с по-малка посещаемост от някои сватби?!

Само миналата седмица финалът за Купата при жените в Англия беше разпродаден – над 77 000 души.

Преди 10 години, след много години на пренебрегване, нямаше голям интерес към женската игра, но ФА на Англия реши да развие спорта чрез изграждане на стратегически маркетингов план, който доведе до бързо нарастване на интереса от страна на фенове, спонсори и медии, включително телевизия.

Но тук, в България, интересът към нашия футбол явно е в друга посока.

Наистина, колко некомпетентен и небрежен трябва да си, за да привлечеш само 500 фенове за едно от най-големите събития във футболния календар в град с население от 1,6 милиона души?! Град с много футболни школи, които биха могли да бъдат ангажирани!

Колкото повече чакаме да сменим ръководството, толкова повече поколения ще растат слабо заинтересовани от българския футбол. Това създава опустошителен цикъл на по-малко финансови ресурси за инвестиране в популяризирането на играта, което води до още по-малък интерес и редица други неблагоприятни последствия.

Трябва да прекъснем цикъла сега и да го трансформираме в добронамерен, преди нанесените щети да са необратими. Всички трябва да поемем отговорност“, написа Петров в социалните мрежи.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P