Стилиян Петров: Боли ме! Марката български футбол е умряла

Стефан Ралчев
Михайлов, Костадинов, Лечков… те трябваше да направят промяната

Стилиян Петров, който е част от екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов, говори дълго по време на днешната пресконференция.

“Това е най-малкият проблем. Казали сме си силните и слабите страни. Това, което съм поел към клубовете, че ще го свърша – като финансиране чрез програми от УЕФА и ФИФА, ще го направя. Бербатов го знае много добре. Трябва да се работи в екип, това е много важно. Тук сме да взимаме правилните решения. Също така сме и тук да изискваме от него да взима правилните решения.

Четете футболни прогнози за деня в Букмейкър Рейтинги

Да, футболният съюз е свършил и някои хубави неща, но за 16 години изтъкваме само една база. Искам да ви кажа, че когато върнем лентата назад, всички тези футболисти, които играят в националния, те не са виновни. Те са част от системата, изградени са в България. Тези момчета знам как се чувстват – не се чувстват много добре. И ние не се чувствахме много добре.

Хора от Изпълкома казват, че всичко им е осигурено, но футболистите не играят. Проблемите са много по-дълбоки. Искам да поздравя г-н Порточанов, защото е много прав. Когато си национален селекционер, трябва да имаш ниво. Г-н Петров, Ясен Петров, г-н Порточанов е много прав. Вие работите за националния отбор и българския футбол, а не за г-н Михайлов.

Мен ме боли, защото съм минал през всяка една гарнитура. Когато клубовете не вярват в процеса, е много трудно. Ако постоянно на всеки конгрес се занимаваме с тези неща, заслужава ли си? Не, не си заслужава. Искаме ли да променим нещата? Разбира се, че искаме. Нямаха опит, но имаха шанс да го придобият. Не го направиха”, каза Стилиян Петров относно “четвъртите в света”, които взеха властта преди 16 години.

“Решихме да се борим, борете се и вие. Защото не се ли борите, не мисля, че ще променим нещо. Когато системата е изградена по такъв начин, се натрупва един страх. Но в момента вие имате алтернатива, която трябва да използвате. Дали сме ние, или някой от другите 5 кандидата, преценете вие. Отидете и гласувайте със съвест! Със съвест за това да не пропиляваме повече поколения.

Когато те оценява никой, трябва да не си ти. Друг да каже какво си направил. Година и половина никой не чу нищо от г-н Михайлов – какво е направил, защо е напуснал? И изведнъж влизаме в тези полемики. Марката “български футбол” отдавна е умряла в световен мащаб. Христо Стоичков, Емил Костадинов, Борислав Михайлов – те трябваше да направят тази промяна. Извинявам се, че намесвам Стоичков. Но те, като идоли, трябваше да направят тази промяна.

 

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P