Стадионът на Славия ще носи името на Александър Шаламанов

Стефан Ралчев
Преди два дни легендарният Шами почина на 80-годишна възраст

Стадионът на Славия ще се казва „Александър Шаламанов“. Това обяви президентът на клуба Венцеслав Стефанов за „Спринт“. Новината бе публикувана във фейсбук страницата на списанието. Преди два дни легендарният Шами почина на 80-годишна възраст.

Вижте нашето Efbet Ревю за високи коефициенти за българските мачове

“Шами буквално е знамето на Славия, защото е единственият, чийто лик е извезан, повтарям – извезан, върху знаме, което се вее по трибуните през 60-те и 70-те години на миналия век. Категоричен съм, че Шаламанов е събирателен образ на всичко най-добро, което може да даде футболът на младите. Затова и занапред стадионът ще носи неговото име. Призовавам славистите да приемат новото име на стадиона като благодарност към Александър Шаламанов за всичко, което е направил за Славия и за славизма, за българския футбол и българския спорт. И като едно обещание на нас, славистите, че ще го помним вечно – самия него и това, което е направил”, коментира президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

„Шаламанов е знамето на Славия в последните 6 десетилетия без да подценявам никого от останалите велики футболисти на клуба, разбира се. Остана верен на Славия до сетния си дъх. Пример за разностранен спортист, за страхотен футболист, за уникален спортсмен. Добронамерен, позитивен, усмихнат, Шами е истинският славист и пример не само за всички слависти, но и за всички младежи, които искат да спортуват. Пример за това що е славизъм! Заради всичко това е приеман изключително позитивно от всички фенове на футбола, допълни босът на белите.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P