Спряган за следващия Лионел Меси в Барселона се отказа от футбола

Стефан Ралчев
Боян Къркич прекрати кариерата си на 32 години

Бившият нападател на Барселона Боян Къркич обяви оттеглянето си от футбола на 32-годишна възраст.

Четете в Букмейкър Рейтинги нашите професионални футболни прогнози

Боян прекара последните две години, играейки за Висел Кобе, но беше без клуб, откакто напусна японския отбор през януари.

Барса организира специално събитие за Боян на Камп Ноу, където той официално разкри, че се оттегля от играта след 16 години като професионалист.

„Тези решения не са лесни. 12 години съм далеч от дома и се чувствам реализиран професионално“, каза той. „Исках да се насладя на следващия етап [от живота си] по-близо до семейството си. Не, не се отказвам заради физически проблем. Имах три контузии, но се възстанових на 100%. Това е усещане, това е реалността. Сега съм по-развълнуван да правя други неща, отколкото да продължа да играя футбол. Благодарен съм за всичко, което преживях“, коментира Къркич.

„Играл съм за Барселона със страхотни играчи, печелил съм трофеи и съм играл в други лиги. Но съм готов да започна нови неща сега.“

Въпреки някои контузии напоследък, Къркич изигра над 400 мача за девет клуба, отбелязвайки 93 гола.

Боян за първи път проби на сцената като талантлив тийнейджър в Барса, след като отбеляза 900 гола за младежките отбори на клуба и беше обявен за новия Лионел Меси.

Той дебютира за първия отбор само 19 дни, след като навърши 17 години през 2007 г. и отбеляза 41 гола в 163 мача през четири сезона.

По-късно обаче той споделя за страдание от пристъпи на тревожност заради попадането му под светлините на прожекторите, които дойдоха с неговия пробив, включително и в националния отбор на Испания през 2008 г.

След Барселона Боян Къркич игра под наем в Рома, Милан и Аякс, по-късно се присъедини към Стоук Сити с постоянен договор през 2014 година, където прекара 5 сезона. Продължи кариерата си в германския Майнц, преди да се завърне в Испания с екипа на Алавес.

След това той прекара една година в Канада с отбора от Мейджър Лийг Сокър – Монреал (тогава известен като Монреал Импакт), преди да се присъедини към Висел Кобе през 2021 г., където игра заедно с бившия си съотборник в Барса Андрес Иниеста.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P