Словенец вариант за нов треньор на Лудогорец

Стефан Ралчев
50-годишният словенец Анте Шимунджа може да поеме орлите

Треньорът на Мура Анте Шимунджа е сред главните варианти за нов треньор на Лудогорец. Ако преговорите между двете страни протекат както трябва, то 50-годишният специалист може да поеме орлите след нова година. Шимунджа нашумя особено в края на миналия месец, когато воденият от него отбор сензационно победи Тотнъм с 2:1 в група G на Лигата на конференциите.

Вижте нашето Bet365 Ревю и печелете с високите коефициенти на букмейкъра

Последните резултатите на Мура сериозно увеличиха „цената на акциите“ на Анте Шимунджа. Това е благодарение най-вече на доброто представяне на отбора в първото му участие в евротурнирите, както и на гръмката победа над Тотнъм. В местното първенство бе победен Марибор и ситуацията в първенството бе стабилизирана.

Преди време имаше спекулации, че може да се стигне до раздяла между клуба и треньора заради слаби резултати, но сега вече има информации, че такава предстои, но заради силен интерес към треньора. Такъв има от Лудогорец, който все още е воден от временния наставник Станислав Генчев. Тимът е първи в първенството и сериозно обмисля възможността да привлече Шимунджа, като вече претегля плюсовете и минусите на негово назначение.

До момента Анте само веднъж е работил в чужбина – водил е австрийския ГАК. Преди години бе спряган за Хайдук, но до назначение не се стигна. Освен Лудогорец Шимунджа е желан още от две места. Първото е Марибор, а второто – националният отбор на Словения, тъй като Матяж Кек все още не е удължил договора си.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация