Славко Матич напуска Септември София

Стефан Ралчев
Клубът ще потвърди новината по-късно днес

Славко Матич напуска Септември София. Сръбският специалист вече е информирал ръководството и собственика Румен Чандъров за решението си. Очаква се днес столичани да оповестят новината, пише Тема спорт.

Отборът ще бъде воден от нов треньор още в събота срещу Славия. Мачът е на стадиона в „Овча купел“ от 17:30 часа. Не е изключено, заради малкото време до двубоя начело на Септември да е временен наставник. Опция е Светослав Петров, който работи в школата.

Четете нашите професионални футболни прогнози

Maтич пое столичани на 9 януари тази година, след като преди това напусна Арда със скандал. Специалистът успя да спечели промоция за Първа лига начело на Септември Сф и то навкасвайки сериозни изоставане от претендентите.

Бившият защитник на ЦСКА бе спряган за нов наставник на Партизан това лято, но по-скоро всичко бе в тона на добрите пожелания. Матич води столичани в 28 мача, в които записа 12 победи, 7 равенства и 9 загуби. 12 от тях са в елита, като балансът му е 2 победи, 3 равенства и 7 загуби. Води тима и в четвъртфинала за купата с Левски през пролетта, загубен с 0:2.

Дори и при влизането в елита Славко Матич продължи да налага млади, български, момчета в тима. В последния кръг Септември изпусна да победи Спартак Варна на „Васил Левски“ – 1:1. Столични изтърваха дузпа дълбоко в добавеното време.

Напускането на сърбиня ще е пореднат треньорска промяна от началото на сезона, като досега такива имаше в Берое, Ботев Враца, Ботев Пловдив, Спартак Варна и Хебър. Преди Славко Матич септемврийци бяха водени от Христо Арангелов.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P