Скандален шеф обвини съдии в корупция и залози

Стефан Ралчев
Пореден скандал разлюля баскетболната Евролига. Епицентърът отново идва от Атина и отново от собственика на Панатинайкос Димитрис Янакопулос.

Босът обвини двама от съдиите на мача с Олимпиакос (победа с 93:80 за ПАО), че са получили подкуп в размер на по 20 хиляди евро и са залагали на двубоя. Става въпрос за реферите Кармело Патернико и Якуб Замойски.

“Знам, че Олимпиакос е обещал пари на двамата. Само испанският съдия от тримата беше чист. Ще предам цялата информация на президента на Евролигата Жорди Бартомеу и директора на съдебната служба Ричард Стоукс”, крещял разпалено Янакопулос.

След мача съдиите са описали в доклада действията на гръцкия бизнесмен. Ръководството на Евролигата вече обяви, че започва разследване на инцидента, докато Олимпиакос стигна по-далеч и призова Панатинайкос да бъде изхвърлен от турнира.

През миналия сезон Янакопулос разрази небивали скандали и до последно заплашваше, че от настоящия сезон ПАО няма да бъде част от надпреварата. В крайна сметка след срещи с Бартомеу и шефовете гръцкият тим участва в състезанието.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P