Скандал заради 1 глас на Конгреса! Бербатов: Отиваме в съда, няма да се откажем

Стефан Ралчев
Ще водим тази битка, допълни бившият футболист

Борислав Михайлов бе избран за президент на БФС след днешния Конгрес, проведен в НДК. Основният му опонент бе Димитър Бербатов, а в играта до края като кандидат остана Христо Порточанов. Останалите трима кандидати – Христо Христов, Георги Захариев и Ивайло Дражев, си направиха самоотвод.

Четете прогнози за футболни мачове в Букмейкър Рейтинги

Крайно интересно обаче стана след края на Конгреса при обявяване на резултатите. В началото на Конгреса бе съобщено, че има присъстващи 483 делегата. Ето и резултатите

241 гласа – Борислав Михайлов
230 гласа – Димитър Бербатов
8 гласа – Христо Порточанов
1 глас – невалидна бюлетина
Общо: 480 гласа

Губят се обаче 3 гласа на делегати, които не са гласували.

Водещият на Конгреса Камен Костадинов обяви в началото, че победителят ще бъде обявен, ако постигне 50%+1 глас ОТ ПРИСЪСТВАЩИТЕ, което означава 242 гласа (от общо 483 присъстващи с право на глас).

Борислав Михайлов обаче получи 241 гласа, т.е. трябва още 1 глас, за да официализира успеха си – да има 242 гласа от общо присъстващите с право на глас 283 гласа.

Според член 44 от устава в БФС: „Президентът се избира с мнозинство от ПРИСЪСТВАЩИТЕ делегати. В случай, че никой от кандидатите за президент не получи необходимия брой гласове, се провежда второ гласуване, в което участват двамата кандидати, получили най-много гласове на първото гласуване.“

„Няма да се отказваме. Водещият в началото каза, че има присъстващи 483 клуба. Така че за да победи Борислав Михайлов, му трябват 242 гласа, а той има 241 гласа“, коментира Димитър Бербатов след Конгреса.

„Пак не се следва Устава, тези хора си присвоиха 1 глас, а той се оказва изключително важен. Освен това не бяха допуснати 20 клуба от Благоевградска област, които биха наклонили везните в една или друга посока“, допълни бившият нападател.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P