Шок в Турция: Спряха футбола след побоя, готвят се масови арести

Стефан Ралчев
Босът на Анкарагюджу нокаутира рефер след края на двубоя

Турската футболна федерация прекрати провеждането на всички мачове в „срамната нощ“ за националния футбол, след като президентът на Анкарагюджу Фарук Коджа удари съдия в лицето в края на домакинския двубой от Суперлигата срещу Ризеспор.

Коджа влезе на терена и налетя с юмруци на рефера Халил Умут Мелер, когато свири последният съдийски сигнал, след като Ризеспор отбеляза изравнителен гол в 97-ата минута при равенството 1:1 на стадион „Еряман“ снощи.

Феновете на Анкарагюджю нахлуха на терена след мача и Мелер беше ритан от тях, когато падна на тревата. В крайна сметка реферът се прибрал в съблекалнята с помощта на полицията, след което е откаран в болница.

„Турската футболна федерация реши да спре всички мачове във всички лиги за неопределено време. Отговорният клуб, председателят на клуба, служители и всички виновни за нападението срещу рефера Умут Мелер ще бъдат наказани по възможно най-строгия начин“, се казва в съобщение на централата в социалните медии, цитирано от БТА.

Издадена е заповед за задържане на Коджа, каза вътрешният министър Али Йерликая в публикация, добавяйки, че двама души вече са били арестувани като част от съдебно разследване на инцидента.

„Турският футбол беше убит срамно тази вечер. Всички, замесени в този инцидент, ще платят цената“, каза председателят на турската футболна федерация Мехмет Бююкекши за TRT.

Съдия на ФИФА от 2017-а, 37-годишният Мелер ръководи и европейската квалификация Унгария – България  на 27 март тази година в Будапеща.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P