„Новата“ Шампионска лига: На какво да заложим? Съвети за голове, картони и за какво да внимаваме

Даниел Илиев
На фона на цялостната глобална обстановка, свързана с епидемията от Covid-19, футболните фенове сме облагодетелствани с мачове в Шампионската лига в самия разгар на лятото.

cl-lisbon-final

Предстоят четвъртфиналните срещи, които през тази година ще са с доста по-особени правила спрямо приетите, но пък може да се каже, че имаме усещането, че сме свидетели на нещо като Световно клубно първенство и продължаващите отбори в следващата фаза се определят чрез една единствена среща. В предстоящите четвъртфинали двубоите ще се изиграят на стадионите на Бенфика и Порто в Португалия, а ето на какво можем да се спрем като пазари в някои от топ букмейкърите:

Аталанта – ПСЖ

Аталанта се превърна в изненадата на сезона. Не само в Италия, но и в Шампионската лига бергамаските не спират да радват неутралните футболни запалянковци със своята офанзивна игра и наградата за нея – успеваемостта пред гола. ПСЖ с всичките си звезди ще бъде изправен пред истинско предизвикателство. Да, Ремо Фройлер и Папо Гомес, не са Неймар и Килиан М‘Бапе, но сърцатата игра, с която играят бергамаските несъмнено може да препъне всеки гранд.

Аталанта се изправя пред френското си предизвикателство в серия от четири поредни победи, три от които с убедителна разлика в резултата. Във въпросните три срещи бергамаските отбелязаха поне по две попадения до почивката. Аталанта бе победител на полувремето в три от последните си четири срещи в Шампионската лига.

На какво можем да заложим? Естествено, първосигнално можем да са спрем да залог за Попадение в двете врати.

Atalanta-psg-cl

Естествено, спрямо профила на двата отбора коефициентът е доста нисичък – 1.50 в Efbet и е по-скоро подходящ за комбинация с други срещи в права колонка, или сингъл залог с по-голяма сума.

За любителите на рисковите залози, търсенето на големи количества попадения в срещата не е никак лош вариант.

winbet-atalanta-psg-cl

Вариантите за голове, които ни предлагат от Winbet, не са лоши. Можем да заложим на Над 3 гола, при който залог дори и при 3 попадения, няма да загубим парите си. Над 3.5 също не е лош вариант, но според мен трябва да се внимава – профилите и на двата отбора са свързани с офанзивния футбол, но неутралният стадион и напредналата фаза на турнира може да създадат известни обструкции в психическата нагласа на футболистите.

Аталанта се превърна в мой любим отбор за картони. 1xBet предлага не малко възможности за картони, а в букмейкъра може да гледате мачовете на живо напълно безплатно:

1xbet-atalanta-psg-cl

Спокойно можем да заложим на Над 5 картона в мача. Офанзивният футбол и на двата отбора е предпоставка за много нарушения и респективно картони. А и напрежението върху двата тима няма да е никак малко.

За любителите на рисковите залози – залог за Аталанта не никак лоша идея.

РБ Лайпциг – Атлетико Мадрид

Интересен двубой, особено що се отнася до допълнителната мотивация за дюшекчиите – отпадането на Реал Мадрид.

РБ Лайпциг е непобеден в 6 поредни срещи в Шампионската лига, в които регистрира четири победи и две равенства. Само в една от тези срещи нямаше голове до почивката, а в две от тях Лайпциг се разписа и в двете полувремена.

В последните си 16 срещи германците имат само едно поражение при осем победи и седем равенства.

Проблемите на Атлетико са свързани с получаването на голове, или по-конкретно тяхната реакция след получаването им. В последните шест срещи, в които Атлетико е допуснал първо попадение, една са завършили наравно, докато пет са загубите – определено „връщането“ в мача е проблем за Диего Симеоне и неговите футболисти.

Прогноза за РБ Лайпциг – Атлетико Мадрид

През последните години Атлетико Мадрид си изгради образа на отбор, който умело се справя с отбраната на своята врата, но през последния сезон нещата на отбора не се получаваха в дефанзивен план. А и в офанзивен, но да приемем, че силата на тима никога не е била в атаките и отбелязването на голове.

Тук според мен можем да заложим на По-малко попадения. Атлетико, макар и да не е в най-добрата си дефанзивна светлина, все пак умее да печели важни битки в Шампионската лига и ще се опита максимално да затвори бързите флангови играчи на германците. Bwin ни представя доста добри коефициенти за подобен избор на пазар.

bwin-atleti-rb-cl

Залог „Да няма попадения в двете врати“ е добра опция. Атлетико може да си „изиграе добре картите“ и да потърси бързо попадение, след което да „затвори“ мача. Същото се отнася и за РБ Лайпциг. Отборът играе добър офанзивен футбол и не е изключено да стигне първи до попадение. Независимо кой отбор ще отбележи пръв, възможността да заложим на Под 2,5 попадения ми се струва разумна, още повече, че последните четири срещи на Атлети са с под 2.5 попадения.

Другият вариант, на който можем да се спрем е за двоен шанс и брой голове. Ако приемем, че Атлетико е фаворит в мача, можем да заложим на двоен шанс – Атлетико или равен и под 3.5 гола.

atleti-rb-efbet-cl

Барселона – Байерн Мюнхен

Тук, според мен, задължително трябва да потърсим Попадения в двете врати. Барса е колеблив в отбрана през целия сезон, докато Байерн е перманентната голова машина (до голяма степен благодарение на Роберт Левандовски), която познаваме от години. Меси се съмнявам да има нещо против да се разпише във вратата на баварците. Коефициентите са следните:

melbet-barca-bayern

Байерн Мюнхен е окачествен като фаворит в срещата, но трябва да се има едно на ум при поставяне на залог за тях като краен победител. Барселона, колкото и неадекватно да изглежда на моменти, има огромен стимул с оглед отпадането на Реал Мадрид от турнира. Тази година Барселона има възможността да се докосне до финала в отсъствието на може би най-добрия отбор що се отнася до Шампионска лига в лицето на Реал Мадрид и Лео Меси и компания се съмнявам да пропуснат възможността си. Двойният шанс в полза на Барселона също не е лош вариант, а защо не и залог в полза на Барселона за класиране в следващата фаза на турнира. В Melbet Барса да се класира получава доста сериозната ставка 2.45!

barcelona-bayern-br

Байерн е в серия от 19 поредни победи и според мен е време формата и инерцията им да бъде нарушена, като дори тази среща да се превърне в малката изненада на четвъртфиналите на турнира. Изненада може да звучи странно на фона на статуквото на каталунците, но определено и този сезон, както и предходните не е от най-силните за отбора.

Манчестър Сити – Лион

Лион е приятната фаза в четвъртфиналната фаза на турнира. Отборът изхвърли Ювентус на Кристиано Ронално, но в предстоящия мач противникът определено е по-тежък.

Пеп Гуардиола ясно демонстрира своя почерк, дори и след като отборът му вече нямаше шансове в борбата за титлата във Висшата лига. Дори и да няма шансове да настигне новия шампион Ливърпул, Манчестър Сити мачкаше всичко по пътя си, като целта беше една основна и ясно подчертана – поддържане на добра форма преди предстоящите битки в Шампионската лига.

Прогноза за Манчестър Сити – Лион

Манчестър Сити на Пеп Гуардиола бележеше по три, четири или пет попадения в мачове, в които реално нямаше за какво да се бори. Като головете не са толкова показател за настойчивостта и желанието на отбора, колкото поддържането на офанзивното темпо и постоянната преса на противниковия отбор, независимо от името му.

Тук съм категоричен за успех на Сити. Лион, колкото и да е симпатичен, колкото и да се стараеше максимално през цялата кампания, няма капацитета да мери сили с Гуардиола и неговата армия от зажаднели за трофей в Шампионската лига футболисти.

city-lyon-cl-betwinner

Според мен, можем спокойно да заложим на Над 3 попадения в срещата. Коефициентът в Betwinner е доста добър, а Пеп Гуардиола в не рядко случаи унижаваше своите опоненти – не мисля, че ще пропусне да го направи и в предстоящата среща.

Другата възможност, от която можем да се възползваме е залог с Хендикап:

bet365-city-lyon

За сравнение – Манчестър Сити разби Аталанта с 5:1 в груповата фаза на Шампионската лига. Да, тогава имаше публика по стадионите, но в предстоящата среща има още един важен фактор – Лион има единствено една изиграна официална среща – загубата в осминафиналите на Шампионската лига от Ювентус. Според мен разгромът на Лион е гарантиран.

Заключение

Изложената информация и предложения са лични мои виждания за срещите, като съветът ми към вас е да следвате личната си интуиция и да не разчитате изцяло на статистическите данни преди срещите. Изиграването на предстоящите срещи в настоящия си вид е нещо ново и крайният развой на събитията е доста непредвидим. Надали (надявам се) ще станем свиделите отново на такъв тип елиминационна фаза в Шампионската лига, но към момента трябва да се задоволим, че изобщо можем да й се насладим, дори и при този странен нейн формат.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P