Сериозна промяна в идеята за футболната Суперлига: Може да има дори български отбори

Стефан Ралчев
Броят на участниците може да бъте драстично увеличен

Амбициозният проект за Европейска суперлига е претърпял значителни корекции, защото планът вече включва участието в него на 60-80 клуба, разделени в отделни дивизи. Това става ясно от разпространен официален документ от A22 Sports Management – компанията, която стои зад проекта. В началото идеята беше в отцепилата се от УЕФА и ФИФА надпревара да участват само 12 от най-силните клубове на Стария континент. Промяната сега дава основания да се предполага, че е възможно участието и на български тимове, макар да няма никаква конкретна информация.

Четете прогнози футбол в Букмейкър Рейтинги

Тези 60-80 участници няма да са постоянни. Освен това целта е всеки отбор да има гарантирани по най-малко 14 мача в тази Суперлига.

Какво ще се случи изобщо с целия проект за Суперлигата зависи от предстоящото решение на Съда на Европейския съюз. След като първоначалният опит за създаването на турнира беше осуетен под натиска на ФИФА и УЕФА, от Суперлигата заведоха дела срещу двете организации в съда в Мадрид. Той обаче прехвърли делото в Съда на Европейския съюз в Люксембург. Решението се очаква да бъде взето тази година.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P