Саудитска Арабия и Гърция искат Световното по футбол през 2030 година

Стефан Ралчев
Арабите обещават да построят три модерни стадиони на гърците, за да приемат Мондиала съвместно

Катар още обира овации за организацията на световното първенство в края на 2022 г. Това кара и съседната Саудитска Арабия да кандидатства за Мондиал 2030.

футболни прогнози за днес и утре може да четете в Букмейкър Рейтинги

За тази цел саудитците вече търсят партньори за организирането на най висшия футболен форум.

Бин Салман и кралското семейство, управляващи Саудитска Арабия, имат намерение 75% от мачовете да се играят в страната, а останалите 25% – при съорганизатори. Като възможни партньори се споменават Египет и Гърция, а днес излязоха подробности как примамват комшиите ни.

Според различни изявления вече са провеждани тайни срещи между страните, а планът на арабите е да построят три супер модерни стадиона в Гърция.

За да имат шанс, арабите трябва да спечелят гласовете на Азиатската футболна конфедерация, както и гласовете – 52, държани от африканските членове на ФИФА, които биха подкрепили кандидатурата на Египет.

Южна Америка също иска да приеме най-добрите отбори в света – Аржентина, Чили, Уругвай и Парагвай, ще подадат обща кандидатура.

Очаква се такава и от Испания и Португалия, които ще имат подкрепата на УЕФА. Преди това имаше идея Украйна да се присъедини към тях, но е трудно да се очаква, че това е реалистично.

Решението за домакинство на Мондиал 2030 ще бъде взето през 2024 г. Следващото световно ще се проведе в САЩ, Канада и Мексико през 2026 г.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P