до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Съотборник на Мартин Минчев в Спарта Прага призна: Аз съм гей (ВИДЕО)

Стефан Ралчев
Якуб Янкто призна това в специално видео послание

Спарта Прага

Халфът на Спарта (Прага) Якуб Янкто призна официално, че е гей. Футболистът, който е съотборник на българина Мартин Минчев в чешкия клуб, направи това във видеоклип в социалните мрежи.

Футболни прогнози за днес може да намерите в БР

Във видеото той казва: „Здравейте, аз съм Якуб Янкто. Като всеки друг имам своите силни и слаби страни, семейство, приятели, работа, която върша по най-добрия начин от години, със сериозност, професионализъм и страст. Както всички останали, и аз искам да живея свободно. Без страхове. Без предразсъдъци. Без насилие. НО с любов. Аз съм гей и не искам повече да се крия„.

27-годишният Янкто направи сериозна кариера в Италия, където игра за Удинезе, Асколи и Сампдория. В Серия “А” той изиграва 155 мача, в които отбелязва 17 гола. След това преминава в Хетафе, който го дава под наем на Спарта (Прага). Якуб Янкто е и национал на Чехия, който може да се похвали с 45 участия и четири гола в националния си отбор, с който участва и на Евро 2020.

Клубът на футболиста Спарта (Прага) също излезе с изявление в негова подкрепа. “Якуб Янкто говори открито за сексуалната си ориентация с ръководството на клуба, треньора и съотборниците си преди известно време. Всичко останало е свързано с личния му живот. Няма други коментари. Няма повече въпроси. Имате нашата подкрепа .Живей живота си, Якуб. Нищо друго няма значение“.

През този сезон Якуб Янкто има 10 мача и 1 гол за Спарта (Прага).

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация