Самуел Ето`о избухна: Камерун бие Мароко на финала на Световното в Катар

Стефан Ралчев
Защо да не спечелим световната титла, мечтае легендарният футболист

Легендарният нападател и настоящ президент на Камерунската футболна федерация Самуел Ето’о е убеден, че на финала на Мондиал 2022 националният отбор на неговата страна ще победи Мароко в изцяло африкански сблъсък за титлата на първенството.

Футболни прогнози за днес може да четете в Букмейкър Рейтинги

Някогашната звезда на Барселона и Интер дори прогнозира пътя на двата отбора до финала. Според него Мароко ще отстрани в елиминациите последователно европейските сили Испания, Португалия и настоящия шампион Франция, докато Камерун ще отстрани Белгия на четвъртфиналите и Сенегал на полуфиналите. Както е известно, никога досега африканска страна не е достигала дори полуфинал на Световно първенство. Досега континентът има само три четвъртфиналиста: Камерун (1990-а), Сенегал (2002-ра) и Гана (2010-а) в историята на турнира.

“Африка винаги е имала потенциала да постигне успешно Световно първенство, но никога досега не сме показвали най-доброто си лице. През годините африканските отбори придобиха все по-голям и по-голям опит. Мисля, че те са готови не просто да участват на Мондиал, но и да го спечелят. Камерун ще победи Мароко на финала на Световното първенство. Това би било сбъдната мечта. За всеки играч печеленето на трофеи е най-голямата цел. Като президент на нашата федерация, бих искал да видя как Камерун триумфира със световната титла.

Не виждам защо да не можем да я спечелим. Вярвам, че за да станеш световен шампион, не е нужно играчите да са чудовища или извънземни. Просто се нуждаеш от добра подготовка, силен манталитет и щипка лудост. Винаги давам Интер за пример. На старта на сезон 2009/10 никой не предполагше, че ще спечелим Шампионската лига, но Жозе Моуриньо направи нещо лудо с група мъже и бойци. Искам същото и за Камерун”, аргументира се пред ESPN Ето’о, който не изключи домакините от Катар също да поднесат изненада.

Камерун е в група с Бразилия, Сърбия и Швейцария, докато съперници на Мароко са Хърватия, Белгия и Канада. Другите три африкански тима на Мондиала са Сенегал, Тунис и Гана.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P