Съдбовният ден за Левски наближава: Какво ще се реши и кой е собственик на акциите в момента [ДОКУМЕНТИ]

Стефан Ралчев
Може би най-важният ден за Левски в последните няколко години наближава. И ще трябва да се взимат генерални решения, най-вече за бързото спасение на клуба.

Левски общо събрание наско сираков собственик

На 17 юли (петък) от 11:00 часа в сектор „А“ на стадион „Георги Аспарухов“ ще се проведе Общо събрание на акционерите. Както е известно от изказванията и фактите, които изнесе в публичното пространство новият мажоритарен собственик Наско Сираков – дълговете на клуба към 10 юни бяха около 24 милиона лева. Към 2 юли притесненията на легендата на Левски бяха натрупаните 4-5 милиона дългове през последните месеци, които реално поставят под сериозна въпросителна бъдещето на клуба.

Проверка на Букмейкър Рейтинги в Търговския регистър показа, че и към днешна дата (15 юли 2020 година) действителен собственик на клуба е Георги Кънчев Попов, който е в Дубай заедно с Васил Божков.

При прочит на Дневния ред на предстоящото Общо събрание в петък най-важна изглежда точка 7, а именно „Приемане на промени в състава на Надзорния съвет на Дружеството“:

1.ОСА (Общо събрание на акционерите) освобождава Георги Кънчев Попов, Михаил Кольов Тодоров и Александър Йорданов Тумпаров като членове на НС на Дружеството
2.ОСА избира за членове на Надзорния съвет на Дружеството Наско Петков Сираков, Константин Стефанов Папазов и Петър Димитров Ганев.

Ако всичко е наред, би трябвало по точка 7 да няма никакви проблеми и реално старите собственици на Левски да бъдат аут от управлението на клуба, с което фактически да се постави началото на управлението на Наско Сираков и Константин Папазов.

В останалите точки ще бъдат разглеждани доклад на УС за 2019 година, Доклад на одиторска фирма за проверка на годишния финансов отчет на Дружеството през 2019 година и други.

В последните няколко дни се появиха доста различни варианти за бъдещето на клуба, сред които, разбира се най-желания от синята общност – намиране на нови спонсори и свежи пари, фалит, взимане на чужд лиценз и т.н. Константин Папазов вече декларира готовността си да се раздели с част от своите 35% от акциите в замяна на финансови постъпления, като въпросните акции (около 5-10%) ще бъдат пуснати в продажба в най-скоро време, за да могат евентуално да генерират приходи в клубната хазна.

Левски собственик Георги Попов

Левски общо събрание

Левски общо събрание 1

Левски общо събрание акционерите

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация