Руски звезди пребиха държавен служител! Изхвърлиха ги от националния, грози ги затвор [ВИДЕО]

Стефан Ралчев
Две от звездите на руския футбол – Александър Кокорин и Павел Мамаев, се замесиха в огромен скандал, който може не само да разруши кариерите им, но и да доведе до много по-сериозни последствия.

Нападателят на Зенит и халфът на Краснодар пребиха посетител на популярно хранително заведение в центъра на Москва. По-късно се оказа, че пострадалият Денис Пак заема отговорен пост в Министерството на промишлеността и търговията. В интернет се появи и видео от инцидента, което не оставя съмнение във вината на футболистите.

В неделя Зенит победи с 2:1 Краснодар (гола за „биковете“ вкара Мамаев) в дербито между първия и втория в руската Премиер лига. След мача Кокорин и Мамаев са отпътували заедно за Москва, за да отпразнуват десетата годишнина от приятелството си, както става ясно от публикация на самия Кокорин в Instagram. Неговият по-малък брат Кирил също е бил част от компанията и взима дейно участие в боя.

Според руските медии, двамата футболисти са били пияни и са се държали агресивно още с появата си в заведението. Те са си поръчали само кафе, а цялата им компания е била шумна и това е раздразнило останалите посетители. От персонала са се опитали да ги успокоят, но без успех. Денис Пак, който е постоянен клиент на заведението, им е направил забележка и това е довело до последвалия побой. Двамата не само са го удряли, но и са го обиждали, нарекли са го китаец и са му казали да се маха в родината си.

Последиците за двамата побойници вече започнаха да излизат една по една. От клубовете им – Зенит и Краснодар, излязоха с декларации, в които осъдиха поведението им. Няма да е изненада, ако договорите им бъдат прекратени. Министърът на спорта на Русия Павел Колобков беше категоричен: „Кокорин и Мамаев никога повече няма да играят в националния отбор“.

От полицията веднага започнаха разследване на случая. Адвокатът на Пак заяви, че клиентът му има сътресение на мозъка. Известният юрист Александър Ластовецкий коментира инцидента, като каза, че за подобни деяния според Наказателния кодекс Кокорин и Мамаев могат да бъдат лишени от свобода за срок до 8 години. Малко е вероятно да се стигне до такава присъда, но в същото време двамата едва ли ще се разминат без сериозни последици, най-малкото защото Денис Пак също е човек с възможности и авторитет и няма да се откаже да търси справедливост.

https://www.youtube.com/watch?v=NaFhkhSWn-E

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация