Русия отвърна на ФИФА и УЕФА след изхвърлянето от футбола: Дискриминация!

Стефан Ралчев
Това решение вреди на огромен брой спортисти, пишат от Руския футболен съюз

fifa

От Руския футболен съюз (РФС) реагираха с декларация след решението на ФИФА и УЕФА да изхвърли всички тимове на страната от турнирите под егидата на двете централи заради войната в Украйна. Вчера европейската и световната футболни централи извадиха руския национален отбор по футбол, както и всички руски клубни отбори от всички официални състезания, провеждани под егидата на двете федерации.  

Четете прогнози за футболни мачове в БР

„Футболът е обединен и солидарен със страдащия народ на Украйна. И двамата президенти се надяват ситуацията в Украйна да се подобри чувствително и бързо, за да може футболът да бъде отново фактор за обединение и мир сред хората“, се казва в становището на двете футболни федерации. „Решението влиза в сила веднага и се отнася за всички турнири, включително Шампионската лига, първенствата под егидата на УЕФА и европейското първенство през 2024 година“, се казва още в обръщението на европейската централа. 

От РФС определиха решението като “дискриминационно” и изразиха несъгласие. 

“Решението има определено дискриминационен характер и вреди на огромен брой спортисти, треньори, служители на клубове и национални отбори, и най-важното – на милиони руски и чужди фенове, чиито интереси в крайна сметка международните спортни организации трябва да защитава”, написаха от руската централа. 

Най-големият потърпевш в ситуацията е Спартак (Москва), който е единственият руски тим в евротурнирите. Спартаковци стигнаха до 1/8-финалите в Лига Европа и трябваше да играят с РБ (Лайпциг). Спартак излезе от много тежка предварителна група, като завърши на първо място в конкуренцията на тимове като Наполи, Лестър и Легия Варшава.

В социалните медии в Русия вече вървят предложения да се направи общ шампионат с КНДР и Венецуела.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P