до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Росен Барчовски: Ако финалът е уреден, значи ние сме за „Оскар“

Стефан Ралчев
Като кажеш някоя глупост, години наред тя не може да се измие

Треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски бе щастлив след драматичната победа с 82:80 срещу Балкан Ботеврад след продължение във втория полуфинал от турнира за Купата на България. На финала „червените“ ще се изправят срещу Левски, като двубоят е в „Арена София“ в петък (24 март), от 19:00 часа.

Четете в Букмейкър Рейтинги нашите футболни прогнози

„Левски въобще не мога да ги мисля в момента. Трябва да се преодолее, това е силен шок, изключителен адреналин. Страшна битка и страшни обрати – никак не е лесно. Сега просто трябва да си починем. Балкан пазеше Таменанг Чо много добре, Христо Захариев е отличен защитник и го затрудни много. Ние сме свикнали от него да идват 20-30 точки с лекота. Днес ги нямахме и нападението ни се затрудни. В края на редовното време мачът беше наш – отскочи щастливо тази топка, която Митко я вкара, иначе мачът беше спечелен. В редовното време ние го печелим, в продължението – те. Рискувах с вкарването на Драган с цел да играем за три точки. Чо се появи накрая на мача, нямаше ги неговите точки, само че тези накрая са като 20“, коментиира завършека на мача опитният специалист.

Той си припомни пътят до финала за Купата през 2005 г.: „През 2005-а водех отбора, тогава спечелихме финала в Стара Загора с Лукойл Академик. Най-тежко се играят предварителните мачове – четвъртфинали и полуфинали. На финала отборът по някакъв начин е постигнал някаква цел и се е представил достойно. Стана най-доброто – домакините са на финал. Най-голямата победа, освен страхотното зрелище, беше публиката. Паркингът отвън беше пълен. За втори път се случва след мача България – Португалия в Ботевград. Това е някакъв сигнал, който не трябва да изпускаме“.

„Ще посъветвам хората, които смятат, че финалът е уреден, да си мерят приказките. Като кажеш някоя глупост, години наред тя не може да се измие. Това ми се е случвало на мен. Този мач според вас може ли да бъде нагласен? Има ли такъв нагласен мач? Ако има, значи сме за „Оскар“. Ние сме абсолютни призьори, това са пълни глупости. Това, че от Черноморец си загубиха мача срещу Левски, не им дава право да правят подобни коментари“, завърши Барчовски.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P