Роден в Турция футболист на Галатасарай ще играе за България

Стефан Ралчев
Йозгюр Баран Аксака вече има мачове дори за първия отбор на турския гранд

Млад турски полузащитник, който се състезава в Галатасарай, вероятно е следващият български национален състезател, съобщават турските медии. Най-напред новината беше обявена от вестник Сабах, а след това най-подробно беше обяснена от ensonhaber.com.

Футболни прогнози за днес може да намерите при нас в Букмейкър Рейтинги

Става дума за дефанзивния полузащитник Йозгюр Баран Аксака, роден на 29 октомври 2003 година в Такардаг – град в Източна Тракия, известен в българската история с името Родосто.

Изданието твърди, че младокът ще играе за младежкия отбор на България до 21 години, вече е получил покана за това и е дал положителен отговор. Йозгюр Аксака прави отличен сезон. На 19-годишна възраст има два мача за първия отбор на Гаратасарай в турнира за Купата на страната, а преди два дни игра едно полувреме срещу Виляреал в приятелския двубой. И макар да играе като халф пред защитата, Йозгюр Аксака бележи доста голове – 4 в юношеското първенство на Турция, едно попадение за дублиращия отбор в лигата на резервите и един гол в младежката Шампионска лига.

„Играчът привлече вниманието на треньора на Галатасарай Окан Бурук в подготвителните срещи с асистенции и пасове при разигравания и комбинации. Вестникът изразява учудване, че този талант никога не е бил викан да играе за Турция, а и сега не е ясно дали ще приеме такова предложение“, предвид офертата от България, на която е казал „Да“.

Йозгюр Баран Аксака, който е в школата на Галатасарай от 8-годишна възраст, изигра 17 официални мача този сезон, включително 7 в U19 Суперлигата, 4 в младежката Шампионска лига, 4 в лигата на резервите и 2 за Купата на Турция. 19-годишният полузащитник, който остана на терена 1305 минути. Йозгюр Баран Аксака има договор с „жълто-червения“ клуб до 2025 година.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P