Революция в България: Жена ще свири и в елитния ни футбол

Стефан Ралчев
Християна Гутева ще ръководи мачове от Ефбет лига през пролетта

Съдийската комисия към БФС обмисля революционно решение за пролетния дял в efbet Лига. Очаква се рефер №1 у нас при дамите за 2021 година Християна Гутева да ръководи мачове в елитната ни дивизия още през пролетта.

Може да четете футболни прогнози от специалисти в Букмейкър Рейтинги

Досега тя е ръководила срещи само на ниво Втора и Трета лига. През есента обаче комисията започна все по-често да я включва в нарядите за efbet Лига като четвърти арбитър и ВАР такъв. Наскоро тя бе на семинар на елитните съдии на УЕФА в Кипър заедно с топарбитъра ни при мъжете Георги Кабаков. През есента Гутева дебютира в групите на женската Шампионска лига.

От Съдийската комисия към БФС са решили да направят революционната крачка през пролетта с някой от двубоите в елита, който, разбира се, няма да има особено решаващ характер към края на сезона. Тя дебютира в професионалния футбол у нас на 29 май 2016 година. Тогава ръководи срещата от Втора лига между Поморие и Локомотив Горна Оряховица край морето, завършила 1:1. Оттогава навъртя 17 двубоя във втория ни ешелон. България няма да е първата страна в Европа, която дава път на дамите съдийки в мъжкия елитен футбол. Такъв ход вече предприеха във Франция, Германия и други.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация